Weggestuurde Van Bommel heeft bij Antwerp een opmerkelijke angstgegner

Voor Mark van Bommel wil het met Antwerp FC maar niet lukken tegen grijze muis Charleroi. Vorig seizoen werd er al twee keer met 1-0 verloren van De Zebra's en zaterdagavond ging het opnieuw mis voor Antwerp: 3-2. Van Bommel werd met een rode kaart naar de tribune gestuurd.

Sporting Charleroi
3 - 2
Antwerp
Antwerp

Antwerp hoopte met een goed gevoel naar de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto te kunnen toeleven, maar dat plannetje ging dus niet door. De kampioen liet in het Stade du Pays maar weinig zien en 0-0 was een logische ruststand. Tegenvaller voor Van Bommel was het vroege uitvallen van Mandela Keita: hij maakte al na 24 minuten plaats voor Gyrano Kerk.

Met naast Kerk ook Vincent Janssen, Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp in het team kwam Antwerp kort na de onderbreking op een 1-0 achterstand. Nikola Stulic stond bij de tweede paal helemaal vrij en tikte na een voorzet van Vetle Dragsnes simpel binnen. Lang kon Charleroi niet van zijn voorsprong genieten, want de gelijkmaker van Ekkelenkamp viel al zeven minuten later. De Nederlander werd met een lange bal gevonden door Toby Alderweireld, controleerde de bal goed en haalde verrassend snel uit: 1-1.

Charleroi herstelde zijn voorsprong met dank aan de VAR. De thuisploeg kreeg een strafschop, vanwege hands van Artur Vermeeren, en vanaf elf meter maakte Marco Ilaimaharitra geen fout. Van Bommel zag zijn ploeg worstelen en haalde een kwartier voor tijd Ekkelenkamp, Kerk en Wijndal naar de kant. De wissel van Kerk was behoorlijk pijnlijk, gezien hij in de eerste helft nog was ingevallen.

Kerk maakte plaats voor Chidera Ejuke, die zich direct liet gelden. Zijn schot werd geblokt, waarna de zeventienjarige George Ilenikhena (die in het veld was gekomen voor Ekkelenkamp) de 2-2 binnenschoot. Toch ging Antwerp nog onderuit. Vlak voor tijd kreeg Charleroi weer een penalty, deze keer na een overtreding van Michel Ange Balikwisha, en Ilaimaharitra scoorde opnieuw: 3-2. Even daarvoor was Van Bommel na commentaar op de leiding overigens met rood naar de tribune gestuurd.

Voor Antwerp betekent dit de tweede nederlaag van het seizoen, nadat er eerder werd verloren van Anderlecht. Ook speelde de kampioen al vijf keer gelijk: er werd pas vier keer gewonnen.

De bik van Van Bommel gaat nu op Porto-thuis. Antwerp verloor de eerste twee Champions League-wedstrijden van dit seizoen, tegen Barcelona (5-0) en Shakthar Donetsk (2-3), en zal een resultaat moeten halen tegen de Portugezen om zijn kansen op overwintering in leven te houden.