Engelse clubs trekken aan rechterflank FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht is er veel aan gelegen de selectie deze zomer zoveel mogelijk intact te houden. Toch heeft het er nu alle schijn van dat de gevreesde rechterflank gaat vertrekken. Clubtopscorer Gyrano Kerk én clubjongen Sean Klaiber hebben zich in Engeland in de kijker gespeeld.

Engelse clubs trekken aan rechterflank FC Utrecht
© Pro Shots

Het beleid van FC Utrecht is er deze zomer zoveel mogelijk op gericht de huidige selectie bij elkaar te houden. De vermogende Domstedelingen hoeven niet te verkopen en trainer John van den Brom wil graag verder bouwen met het elftal waarmee hij vorig jaar de bekerfinale haalde. Echter heeft het er nu alle schijn van dat twee uitblinkers zullen vertrekken.

Binnen de club wordt allereerst serieus rekening gehouden met een vertrek van Kerk. De 24-jarige clubtopscorer van afgelopen seizoen wordt nadrukkelijk gevolgd door clubs uit Duitsland, Spanje, Engeland en Schotland. Vorig jaar zomer was de aanvaller al dicht bij een uitgaande transfer, maar legde uiteindelijk geen enkele club het prijskaartje van naar verluidt tien miljoen euro op tafel.

Kerk besloot zijn aflopende contract open te breken. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat Utrecht zich deze zomer constructief op zou stellen bij mogelijke interesse. Die interesse wordt steeds concreter. Kerk, goed voor tien doelpunten en acht assists in het afgelopen seizoen, gaf zelf eerder al aan dat zijn voorkeur uitgaat naar Engeland. Zowel vanuit de Premier League als vanuit het Championship wordt hij nu gevolgd.

Klaiber
Ook zijn goede vriend en maatje aan de rechterkant, Klaiber, mag dromen van een buitenlandse transfer. De 25-jarige rechtsback beschikt over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2022 maar wordt ook vanuit Engeland gevolgd. Een concreet bod is nog niet uitgebracht, maar de interesse is er zeker. Onder hen ook het recent gepromoveerde Leeds United.

Het verklaart ook waarom FC Utrecht recent bij VVV-Venlo informeerde naar de Duitse back Tobias Pachonik. Net als Kerk zal Klaiber enkel voor de hoofdprijs mogen vertrekken. Een deel van die opbrengsten kan geherinvesteerd worden in een mogelijke opvolger. In de Utrechtse bestuurskamer is dan ook geen paniek: de clubleiding liet eerder al weten diverse schaduwlijstjes klaar te hebben liggen. Overigens heeft FC Utrecht momenteel nog twee rechtervleugelverdedigers met Eredivisie-ervaring onder contract staan: Mark van der Maarel en Giovanni Troupée.

In de nieuwe VI deze week uitgebreid aandacht voor de spectaculaire ontwikkeling van Gyrano Kerk. Het verhaal verschijnt later deze woensdag op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.