Van Bommel heeft Nederlanders eens niet nodig voor broodnodige zege

Reacties

Het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel heeft woensdagavond een broodnodige zege geboekt in de Belgische competitie. In een moeizame wedstrijd werd Standard Luik verslagen. Zonder Vincent Janssen stond een jong, Afrikaans talent op met een wereldgoal.

Van Bommel heeft Nederlanders eens niet nodig voor broodnodige zege
© Pro Shots
Standard Luik
Standard Luik
0 - 1
Antwerp
Antwerp

Janssen zat tegen Standard een schorsing uit, Van Bommel kon ook geen beroep doen op Arthur Vermeeren. Het Belgische toptalent rondde onlangs zijn transfer naar Atlético Madrid af, hij debuteerde woensdagavond in La Liga.

Kijken naar de wedstrijd van Antwerp kon hij dus niet, dat was misschien maar beter ook. Vooral in de eerste helft was het een bijzonder saaie pot op Sclessin, gescoord werd er dan ook niet. Het eerste hoogtepunt was vervolgens ook meteen een piek in het entertainment. Mahamadou Doumbia (19), door Antwerp opgepikt in Mali, haalde na iets meer dan een uur uit en maakte met een ouderwetse poeier de 0-1.

Het duel werd vervolgens ontsierd door een vuurwerkincident, maar na een korte onderbreking kon de wedstrijd gewoon uitgespeeld worden. Antwerp, met basisspelers Owen Wijndal, Toby Alderweireld, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Chidera Ejuke, hield vervolgens stand in Luik en neemt daardoor de vijfde plek weer over van RC Genk.

Komend weekend wacht voor Van Bommel de topper tegen Club Brugge. Janssen keert dan terug van een schorsing, Van Bommel zal middenvelder Mandela Keita dan weer moeten missen. Hij kreeg vlak voor tijd rood na zijn tweede gele kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De overige uitslagen in speelronde 23 van de Pro League


Di 30 jan.

Wo 31 jan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.