Ten Hag benadrukt: 'Ratcliffe en ik zitten op één lijn'

Reacties

Erik ten Hag heeft er nog alle vertrouwen in dat Manchester United zich gaat kwalificeren voor de Champions League. Dat is de belangrijkste doelstelling die resteert in een seizoen waarin zijn selectie geteisterd wordt door blessureleed.

Ten Hag benadrukt: 'Ratcliffe en ik zitten op één lijn'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Fulham
Fulham

Blessureleed was vanzelfsprekend ook een thema vrijdagmiddag tijdens het persmoment van de manager. Eerder deze week had hij Luke Shaw weg zien vallen met een hamstringblessure. De linksback heeft waarschijnlijk enkele maanden nodig voor zijn herstel. Vrijdagmiddag maakte United bekend dat spits Rasmus Højlund twee tot drie weken niet inzetbaar is vanwege een spierblessure. De man in vorm mist zo de derby van volgende week zondag tegen Manchester City.

'Natuurlijk is dat wel een probleem bij ons, maar andere clubs hebben er ook last van. Wel heb ik het gevoel dat we er op een betere manier mee om kunnen gaan', doelde hij op de fysieke belasting. Tegelijkertijd wilde Ten Hag optimisme uitstralen op weg naar de thuiswedstrijd tegen Fulham. Voor reserves lonkt nu weer een kans. 'Alle spelers krijgen uiteindelijk de kans om hun kwaliteiten te tonen. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen. We zien nu ook progressie bij spelers die weinig speeltijd hadden in de eerste helft van het seizoen of toen geblesseerd waren', aldus Ten Hag, die met zijn team zesde staat in de Premier League.

In de topvier eindigen en zo kwalificatie voor de Champions League afdwingen heeft de hoogste prioriteit. De nieuwe mede-eigenaar Jim Ratcliffe benadrukte eerder deze week daar nog het belang van, wat wellicht voor extra druk zorgt. Ten Hag: 'We moeten de Champions League halen, dus elke wedstrijd is nu een finale. We geloven in onze kansen. We weten waarom we op achterstand staan en zijn nog bezig met de inhaalrace.'

Ten Hag werd ook gevraagd naar zijn relatie met Ratcliffe. Voelt hij dat de nieuwe grote man op Old Trafford vertrouwen in hem heeft? 'Absoluut. We hebben al veel gesprekken gehad en zitten echt op één lijn. We hebben dezelfde ambities en zitten op één lijn over het proces. Ik ben hier nu negentien maanden bezig en ik zie dat we op de goede weg zijn. Ik zie een team dat in ontwikkeling is en ik zie progressie.'

Een halve week na de thuiswedstrijd tegen Fulham speelt United in het FA Cup-toernooi uit tegen Nottingham Forest. Weer een halve week later wacht in het Etihad Stadium de clash met The Citizens.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
7
3
96-34
+62
91
2
Arsenal
38
28
5
5
91-29
+62
89
3
Liverpool
38
24
10
4
86-41
+45
82
4
Aston Villa
38
20
8
10
76-61
+15
68
5
Tottenham Hotspur
38
20
6
12
74-61
+13
66
6
Chelsea
38
18
9
11
77-63
+14
63
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.