Ten Hag baalt van opgefokte Antony

Reacties

Antony heeft een slechte beurt gemaakt bij Manchester United in het verloren Premier League-duel met Brighton & Hove Albion. De Braziliaan miste een grote kans en ontsnapte aan een rode kaart na een moment van kortsluiting (zie video onderaan).

Ten Hag baalt van opgefokte Antony
© Viaplay
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
1 - 0
Manchester United
Manchester United

United creëerde behoorlijk wat kansen in de eerste helft door de diepte te zoeken achter de laatste lijn van Brighton. Na rust kwam de ploeg van Erik ten Hag er echter nauwelijks aan te pas. Halverwege de tweede helft sloegen bij Antony vervolgens de stoppen door.

De Braziliaan meende recht te hebben op een vrije trap na een botsing tussen Alexis Mac Allister en Pervis Estupiñán. Arbiter Andre Marriner wuifde het echter weg. Antony botvierde vervolgens zijn frustratie met een schop op kniehoogte bij Mac Allister. Daarna schold hij de grensrechter de huid vol voor de niet gegeven vrije trap. Vervolgens ging hij ook nog de fysieke confrontatie aan met Lewis Dunk, de een kop grotere verdediger was daar overigens niet van onder de indruk.

Marriner toonde zich genadig voor Antony en gaf hem slechts een gele kaart. Voor de 23-jarige rechtsbuiten was het alweer zijn achtste prent: Antony heeft inmiddels evenveel doelpunten als gele kaarten in dienst van Manchester United.

'Dit had makkelijk een rode kaart kunnen zijn', schrijft The Athletic over het incident. 'Het was een signaal dat United de controle verloor. 'Antony is het hele seizoen al een heethoofd. Ook in het duel met Crystal Palace was hij de aanstichter van een ruzie, die Casemiro uiteindelijk een rode kaart opleverde. Een kwartier voor tijd werd hij in bescherming genomen en kwam Jadon Sancho erin.'

Ten Hag baalde achteraf vooral van de gemiste kans van Antony. De linkspoot stond in de tweede minuut namelijk al oog in oog met Brighton-doelman Jason Steele, maar schoot ietwat gehaast naast. Langs de zijlijn was te zien hoe Ten Hag het hoofdschuddend aanzag.

De Nederlander sprak achteraf zijn frustratie uit over de gemiste kansen en kwam ook terug op de mogelijkheid van Antony. 'Hij weet het. Als aanvaller moet je rendement hebben. Hij heeft zijn bijdrage geleverd en heeft in al onze competities gescoord. Acht goals in zijn eerste jaar bij United is niet slecht, maar hij moet deze kansen afmaken. Je kunt niet iedere wedstrijd scoren, maar als je een topspeler wil zijn, moet je opstaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.