Ten Hag baalt na 'wedstrijd van Champions League-niveau' van arbitrage

Erik ten Hag heeft genoten van het optreden van Manchester United in Camp Nou. De heenwedstrijd in de tussenronde van de Europa League tegen Barcelona (2-2) was volgens de Nederlandse trainer van hoog niveau. De arbitrage viel wat dat betreft wel uit de toon, want Ten Hag was niet te spreken over scheidsrechter Maurizio Mariani.

Barcelona
Barcelona
2 - 2
Manchester United

Dat bleek tijdens de wedstrijd al, toen Ten Hag in de tweede helft geel kreeg wegens zijn protesten naar aanleiding van een overtreding van Ronald Araújo op Marcus Rashford. 'Ik denk dat de scheidsrechter een heel grote invloed had op de wedstrijd. Ik denk dat het een duidelijke overtreding is op Rashy. Je kan erover discussiëren of het binnen of buiten het strafschopgebied is, maar dan is het een rode kaart omdat hij alleen afging op de keeper. Dat is van grote invloed en niet alleen op deze wedstrijd, maar op de return. Scheidsrechters mogen dat soort fouten niet maken', zei Ten Hag donderdagavond na afloop tegen BT Sport.

United leidde op dat moment met 1-2, nadat het vlak na rust nog op achterstand was gekomen door een kopgoal van Marcos Alonso. 'We hebben veel karakter en vastberadenheid in de ploeg', was Ten Hag lovend. 'Ik denk dat we de wedstrijd afgezien van de eerste vijftien minuten dicteerden. Ik was een beetje teleurgesteld dat het in de rust nog 0-0 stond, omdat we hadden moeten scoren en de kansen die zij kregen door onze eigen fouten ontstonden. Maar ik denk dat het een geweldige wedstrijd was met twee aanvallende teams. Het was een wedstrijd van Champions League-niveau, ik heb echt van de wedstrijd genoten.'

Uitblinker in Camp Nou was Rashford, die met een geweldige goal voor een snel antwoord zorgde op de 1-0 van Marcos Alonso en constant dreigend was. 'Rashford verdient alle credits, omdat hij in geweldige vorm verkeert, maar het hele team heeft het goed gedaan. Ik denk dat het een heel goede teamprestatie was', reageerde Ten Hag, die ook vond dat Wout Weghorst zijn taak als schaduwspits goed uitvoerde. 'Het gaat niet alleen om Wout, maar hij deed het goed in die positie', aldus de manager van United, dat het nu moet afmaken op Old Trafford. 'Als de wedstrijd weer zo is als deze, kan ik me voorstellen dat iedereen die wedstrijd wil zien.'