Taylor Swift speelt beslissende rol in Golden Boy Web-stemming

Reacties

Het najaar is traditiegetrouw het seizoen van allerlei awards. Voetballers maken kans op een scala aan onderscheidingen. De winnaars worden op verschillende manieren gekozen: soms door collega-voetballers, soms door een panel met experts, soms door journalisten, en in sommige gevallen door het publiek.

Taylor Swift speelt beslissende rol in Golden Boy Web-stemming
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zo heeft Tuttosport in zijn Golden Boy-verkiezing twee prijzen: eentje waar een scala aan Europese sportmedia samen te rade gaan wie moet winnen, en er is een web-award waar het publiek mag kiezen. Dat opent allerlei mogelijkheden voor beïnvloeding. Barcelona-speler Alejandro Baldé heeft in het verleden eens gezegd dat de muziek van de internationale megaster Taylor Swift hem koud laat. Dat liet Swift niet op zich zitten.

Om wraak te namen riep Swift haar fans op om voor Baldé's belangrijkste concurrent te stemmen, Real Madrid-speler Jude Bellingham. De Swifties, wereldwijd een leger van minstens tientallen miljoenen devote liefhebbers van de Amerikaanse zangeres, gaven massaal gehoor aan dat verzoek. Bellingham staat in de publieksvoting inmiddels op een voorsprong van bijna een miljoen stemmen, maar als tegenreactie stemmen nu mensen massaal op Baldé.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De slachtoffers van deze interventie van Swift? De andere 98 genomineerden. Bellingham en Baldé hebben samen momenteel bijna 95% van de stemmen verzameld. Lewis Hall (Newcastle United) is met 2,6% derde. Rasmus Højlund (Manchester United) heeft nog niet eens 0,1% van het publiek achter zich. Met 0,4% doet Ajacied Jorrel Hato het dan nog buitengewoon goed.

Ook Xavi Simons, Devyne Rensch en Bjorn Meijer krijgen weinig steun, de man van Club Brugge heeft op moment van publicatie slechts zes stemmen vergaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.