Tapia terug in Feyenoord-basis, Toornstra en Larsson op de bank

Reacties

Renato Tapia is terug bij Feyenoord. De Peruviaan begint vanavond tijdens het Champions League-duel van de Rotterdammers met Shakhtar Donetsk centraal achterin, naast hem staat Jeremiah St. Juste. Op het middenveld en voorin krijgen respectievelijk Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius de voorkeur boven Jens Toornstra en Sam Larsson.

Tapia terug in Feyenoord-basis, Toornstra en Larsson op de bank

Tapia ontbrak de afgelopen weken met een hamstringblessure, mede daardoor was de spoeling centraal achterin voor trainer Giovanni van Bronckhorst wel heel erg dun geworden. Ook Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Sven van Beek waren namelijk niet inzetbaar. Met de terugkeer van Tapia vanavond is Kevin Diks – de laatste duels weinig succesvol in het centrum – verwezen naar de bank, Bart Nieuwkoop start weer als rechtsback. Ridgeciano Haps staat op links.

Op het middenveld speelt Amrabat in plaats van Toornstra. Afgelopen weekend, tijdens de 1-1 op bezoek bij Roda JC Kerkrade, was dat nog andersom. De van FC Utrecht overgekomen Amrabat speelt samen met Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena. Voorin wisselt Van Bronckhorst ook één plek: hij posteert Boëtius op links naast centrumspits Nicolai Jørgensen en rechtsbuiten Steven Berghuis.

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Tapia, St. Juste, Haps; Amrabat, El Ahmadi, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Boëtius.

'Logisch dat Van Bronckhorst kiest voor middenlinie met balafpakkers bij Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.