Champions League: Feyenoord moet hopen op Manchester City

Reacties

De laatste acht wedstrijden van de vierde speelronde in de groepsfase van de Champions League staan woensdagavond op het programma. Feyenoord vecht voor zijn eerste punt en tegelijkertijd ook laatste kans in de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. Bekijk hier wat de belangen elders zijn.

Champions League: Feyenoord moet hopen op Manchester City

Groep E

De strijd in deze poule ligt nog vrijwel volledig open. Liverpool kan op het eigen Anfield gouden zaken doen door te winnen van NK Maribor. Een nederlaag kan voor de hekkensluiter ook direct uitschakeling in de Champions League betekenen, afhankelijk van het resultaat in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Daar speelt Sevilla tegen het Spartak Moskou van Quincy Promes.

Programma:
20.45 uur: Liverpool - NK Maribor
20.45 uur: Sevilla - Spartak Moskou

Groep F

Winnen of gelijkspelen bij Napoli is voor Manchester City voldoende voor een ticket naar de achtste finale. Feyenoord moet het na drie nederlagen doen met een bijrol in deze poule. Verliezen op bezoek bij Shakhtar Donetsk betekent voor de Rotterdammers het definitieve einde van de droom op overwintering in het miljardenbal. Feyenoord moet in dat geval hopen op een goed resultaat van Manchester City om nog enigszins uitzicht te houden op plek drie.

Programma:
20.45 uur: Napoli - Manchester City
20.45 uur: Shakhtar Donetsk - Feyenoord

Groep G

Besiktas begint op pole position aan de vierde speelronde. Bij een zege zijn de Turken zeker van overwintering in de Champions League. Een gelijkspel bij de thuiswedstrijd tegen AS Monaco volstaat ook, als RB Leipzig wint bij FC Porto. De Monegasken moeten in het seizoen na het bereiken van de halve finale nu al vrezen voor Europese uitschakeling.

Programma:
18.00 uur: Besiktas - AS Monaco
20.45 uur: FC Porto - RB Leipzig

Groep H

Real Madrid en Tottenham Hotspur als groepsgenoten loten is onfortuinlijk, maar ook Peter Bosz zal niet hebben ingecalculeerd dat zijn ploeg als nummer drie begint aan de tweede helft van de groepsfase. In de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia moet de inhaalrace worden ingezet. Niet winnen en een gelijkspel in Londen zou fataal zijn voor de Duitsers. Op Wembley heeft zowel Tottenham Hotspur als Real Madrid aan een zege genoeg om zich te plaatsen voor de elitefase.

Programma:
20.45 uur: Borussia Dortmund - APOEL Nicosia
20.45 uur: Tottenham Hotspur - Real Madrid

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.