Surinaamse bond kiest voor Mexicaan als tijdelijke opvolger voor Gorré

Reacties

De Surinaamse bond heeft maandag de Mexicaan Jacques Passy aangesteld als interim-bondscoach na het vertrek van Dean Gorré. Passy was eerder bondscoach van St. Kitts & Nevis en de Dominicaanse Republiek.

Surinaamse bond kiest voor Mexicaan als tijdelijke opvolger voor Gorré
© Pro Shots

Passy neemt de honneurs waar nadat Gorré eind juli werd ontslagen. De oud-speler van Feyenoord, Ajax en FC Groningen was deze zomer met Suriname actief op de Gold Cup, het eindtoernooi voor landen uit Noord Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Suriname wist zich met Gorré voor de eerste keer in de geschiedenis voor dat toernooi te kwalificeren.

Gorré was sinds 2018 bondscoach bij Suriname en had nog een contract tot medio 2023, maar de bond liet in een opmerkelijk persverklaring weten dat de verbintenis werd ontbonden om 'moverende redenen'. Later kwam ondervoorzitter Dayansankar Mathoera met de uitleg dat Suriname onder Gorré in twee WK-voorrondes niet verder kwam dan de eerste ronde. Van onenigheid tussen Gorré en de bond was volgens Mathoera geen sprake.

Gorré liet begin augustus via Instagram nog weten geen interviews te willen geven naar aanleiding van zijn vertrek omdat hij zelf met veel vragen zit richting de Surinaamse bond. Deze maand trad Gorré naar buiten in gesprek met ESPN. 'De mensen van de Surinaamse bond hebben geen verstand van voetbal. Laat staan profvoetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.