Suriname zet bondscoach Gorré aan de kant met opmerkelijk statement

Reacties

Een verrassend bericht uit Suriname, waar Dean Gorré is ontslagen als bondscoach van de nationale ploeg. Dat heeft de bond bekendgemaakt.

Suriname zet bondscoach Gorré aan de kant met opmerkelijk statement
© Pro Shots

Gorré was deze zomer met zijn ploeg actief op de Gold Cup, het eindtoernooi voor landen uit Noord Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. Onder leiding van de ex-middenvelder van onder meer Feyenoord, Ajax en FC Groningen plaatste Suriname zich eerder voor de eerste keer in de geschiedenis voor dat toernooi.

Uiteindelijk verloor Suriname in de groepsfase van Jamaica (2-0) en Costa Rica (2-1), voordat het laatste groepsduel met Guadeloupe werd gewonnen (2-1). Dat was echter niet meer genoeg voor een plek in de knock-outfase, Suriname was uitgeschakeld. Iets meer dan een week na die laatste groepswedstrijd heeft de bond met een mysterieus bericht bekendgemaakt dat Gorré is ontheven uit zijn taken.

'Dean Gorré is niet langer bondscoach van Suriname', zo schrijft de Surinaamse Voetbalbond in een persbericht. 'De SVB heeft om 'moverende redenen' het besluit genomen om de technische staf van Natio te ontbinden. De SVB spreekt haar dank uit en zal zich nu concentreren op het opzetten van een profleague voetbal en een nieuw stadion.'

En dus zit de klus van Gorré erop. Sinds zijn aanstelling in 2018 waaide er een frisse wind bij Suriname. Meerdere spelers van naam werden overgehaald om voor het land uit te komen, dit alles met het oog op de ultieme droom: het WK van 2022 in Qatar. Plaatsing voor het wereldkampioenschap was al uit zicht verdwenen, maar Gorré krijgt ook geen kans op eerherstel. Hij had nog een contract tot medio 2023, maar is nu dus per direct vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.