Surinaamse bond geeft meer duidelijkheid over redenen vertrek Gorré

Reacties

De Surinaamse voetbalbond (SVB) heeft uitgelegd waarom het niet verder gaat met bondscoach Dean Gorré. Afgelopen vrijdag werd in het persbericht alleen gesproken over 'moverende redenen', ondervoorzitter Dayansankar Mathoera legt nu uit dat Gorré de doelstellingen niet heeft behaald.

Surinaamse bond geeft meer duidelijkheid over redenen vertrek Gorré
© Pro Shots

De oud-speler van onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax was al sinds 2018 bondscoach van Suriname en zette zich in voor het versterken van de nationale selectie met diasporaspelers, die met een speciaal sporterspaspoort voor De Natio kunnen uitkomen. Met als doel uitkomen op het WK in Qatar, maar die droom spatte eerder deze zomer uiteen tegen Canada.

Het is de hoofdreden voor het ontslag van Gorré. 'Ja, we gaan niet verder met Dean. Onder hem zijn wij twee WK-voorrondes niet verder gekomen dan de eerste ronde', zegt Mathoera in gesprek met het Surinaamse dagblad De Ware Tijd. 'Verder heeft het geen zin om de salarissen door te blijven betalen, omdat er voorlopig niets op programma is. En deze zijn in valuta, hè.'

Verschil van inzicht
Een ruzie tussen Gorré en het bestuur tijdens het Gold Cup-toernooi is volgens Mathoera niet de aanleiding. 'Deans inzichten met betrekking tot technisch voetbal stroken niet met de visie van de technisch directeur van de SVB en andere deskundigen.' De spelers hebben daarover volgens hem ook hun ongenoegen hebben geuit en hebben aangegeven niet verder te willen met Gorré.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.