Spelers Suriname kraken bond en staan achter ontslagen Gorré

Reacties

Het is en blijft onrustig rond het nationale elftal van Suriname. Na het onverwachte ontslag van bondscoach Dean Gorré heeft de spelersgroep in een statement uitgehaald naar de bond. De uitspraken van Team Natio zijn erg pijnlijk voor de bond.

Spelers Suriname kraken bond en staan achter ontslagen Gorré
© Pro Shots

Zo wordt er in het statement gesteld dat de spelersgroep niet op de hoogte was van het aanstaande ontslag van Gorré. 'Wij willen heel duidelijk benadrukken dat er geen enkel overleg heeft plaatsgevonden of informatie is gedeeld met de spelersgroep. De gehele selectie staat pal achter trainer Gorré!'

Er komen nu pijnlijke dingen naar buiten rondom de deelname aan de Gold Cup. Suriname debuteerde op het toernooi, maar de spelersgroep is niet tevreden met hoe het verlopen is. Er worden acht punten aangehaald:

- Geen trainingsvelden geregeld voor de wedstrijd tegen Canada
- Geen goede hotels
- Kleding die niet goed zit of niet beschikbaar is
- Voorbereiden op dramatisch kunstgras
- Totaal geen communicatie met het bestuur
- Voeding was uitermate slecht in de hotels, zelfs zo slecht dat spelers elke keer buiten het hotel moesten eten
- Medische zorg
- Zichtbare en voelbare steun. De enige keer dat wij een gesprek hebben gehad met een bestuurslid, was met betrekking tot onze doelman Claidel Kohinor, van wie het bestuur niet wilde dat hij overvloog naar Amerika.

Suriname verloor op de strijd om de Gold Cup de eerste groepswedstrijd, maar had nog steeds zicht op een vervolg in het toernooi. In het statement van de spelersgroep staat dat het bestuur de vliegtickets voor de terugvlucht al boekte na de eerste wedstrijd op het toernooi. 'En dat met nog twee wedstrijden in het vooruitzicht! Met andere woorden: er was geen enkel geloof in ons voor het behalen van de volgende ronde.'

De spelersgroep van Suriname eist verbetering richting de volgende interlandperiode. De voetbalbond van Suriname legde na een vaag statement over Gorré wat meer uit over het ontslag: onder Gorré werden de doelstellingen niet behaald.' De bondscoach zelf bleef met veel vragen achter na zijn ontslag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.