Suriname door prachtige goals kopje onder bij start Gold Cup-avontuur

Suriname is er niet in geslaagd om het toernooi om de Gold Cup op een goede manier te beginnen. Door behoorlijk fraaie goals verloor de ploeg van Dean Gorré de openingswedstrijd tegen Jamaica met 2-0. Shamar Nicholson en Bobby Reid waren al in de eerste helft trefzeker.

Het nationale elftal van Suriname, dat vol zit met spelers die in de Nederlandse competities spelen of gespeeld spelen, hoopt hoge ogen te gaan gooien tijdens de strijd om de Gold Cup. Tegen Jamaica ging het echter al vroeg in de wedstrijd mis. Na een fraaie aanval kwam de bal in de zesde minuut bij Nicholson, die net buiten het strafschopgebied uit de draai raak schoot.

Suriname kreeg direct een goede kans op de gelijkmaker, maar Gleofilo Vlijter (een van de weinige spelers in de selectie van Gorré die nooit in Nederland actief was) schoof de bal maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Dat bracht Jamaica in staat om de voorsprong uit te bouwen. De goal van Reid, een prachtige volley, was het hoogtepunt van de wedstrijd: 2-0.

Suriname probeerde nog wel wat terug te doen en Sheraldo Becker zag een gevaarlijk schot gekeerd worden. Ook in de tweede helft waren er mogelijkheden, maar de Jamaicaanse doelman André Blake keepte een sterk duel en werd zelfs gekozen tot Man van de Wedstrijd.

De volgende groepswedstrijd die Suriname speelt is tegen Costa Rica, dat het Gold Cup-avontuur begon met een 3-1 overwinning op Guadeloupe. Het toernooi wordt afgewerkt in de Verenigde Staten en duurt tot 1 augustus.

Opstelling Suriname: Hahn; Dankerlui, Klaiber, Malone, Haps; Donk, Leerdam, Biseswar; Jozefzoon, Vlijter, Becker