Geschokte Gorré zit met veel vragen na abrupt einde bij Suriname

Reacties

Dean Gorré wenst voorlopig nog geen nadere uitleg te geven over zijn plotselinge vertrek als bondscoach van Suriname. Gorré wil eerst een toelichting van de Surinaamse voetbalbond (SVB) voordat hij met zijn kant van het verhaal naar buiten treedt, zo laat hij weten in een statement op Instagram.

Geschokte Gorré zit met veel vragen na abrupt einde bij Suriname
© Pro Shots

Onder leiding van Gorré plaatste Suriname zich voor het eerst in de historie voor de CONCACAF Gold Cup. Daarnaast overtuigde hij als bondscoach diverse profvoetballers met een dubbel paspoort te kiezen voor de Surinaamse nationale ploeg, onder wie Ryan Donk, Ridgeciano Haps, Sean Klaiber en Nigel Hasselbaink. Het einddoel was deelname aan een WK in de toekomst. Een project van de lange adem, dat een verrassende wending nam met het ontslag van Gorré afgelopen week.

In eerste instantie wilde de Surinaamse voetbalbond alleen kwijt dat de vijftigjarige coach en zijn technische staf 'om moverende redenen' op straat waren gezet. Later verklaarde Dayansankar Mathoera, vicevoorzitter van de SVB, dat Gorré de sportieve doelstellingen niet had gehaald. 'De inzichten van Dean met betrekking tot technisch voetbal stroken niet met de visie van de bond en die van andere deskundigen', voegde Mathoera daar in Surinaamse media aan toe. 'Verder heeft het geen zin de salarissen te blijven betalen, omdat er niks op het programma staat.' De bondsofficial schermde ook met ontevreden internationals, maar vanuit de spelersgroep is dat niet bevestigd.

Suriname overleefde vorige maand de groepsfase van het toernooi om de Gold Cup niet.  De ploeg van Gorré versloeg Guadeloupe, maar verloor van Jamaica en Costa Rica. Eerder strandde Natio in de kwalificatiereeks voor het WK 2022. Suriname eindigde als tweede in de poule, achter favoriet Canada.

Gorré keerde drie jaar geleden vanuit zijn woonplaats in Engeland terug naar zijn geboorteland om als bondscoach aan de slag te gaan. De ex-speler van onder meer Ajax en Feyenoord, die wel liet weten geschokt te zijn, legt in een statement uit dat hij in een later stadium zijn verhaal wil doen. Hij zit nog met veel vragen en wil eerst antwoorden van de Surinaamse bond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.