Suriname blijft zich versterken: dit zou het elftal kunnen worden

Reacties

Met Ridgeciano Haps en Mitchell te Vrede voegde Suriname dinsdag opnieuw twee spelers toe aan het arsenaal. Als het aan bondscoach Dean Gorré ligt, blijft het daar niet bij. Suriname heeft nog meer spelers op het oog om de WK-droom waar te maken. Tijd om te kijken naar het elftal dat in potentie opgesteld kan worden.

Suriname blijft zich versterken: dit zou het elftal kunnen worden

Steeds meer bekende namen kiezen voor een interlandcarrière voor Suriname. Warner Hahn, Tjaronn Chery, Damil Dankerlui, Ryan Donk, Diego Biseswar, Florian Jozefzoon en Nigel Hasselbaink, allemaal legden ze hun keuze vast. Haps en Te Vrede zijn de volgende en ook spelers als Jairo Riedewald, Jean-Paul Boëtius en Gyrano Kerk zijn in beeld. Het duurde even voordat de FIFA dit toestond, maar Gorré kan nu eindelijk ook deze spelers verleiden om voor Suriname te kiezen.

In de afgelopen interlandperiode in maart gaven veel van deze spelers al acte de presence. Hahn stond onder de lat, Donk droeg de aanvoerdersband en ook Dankerlui, Biseswar en Kelvin Leerdam waren van de partij. Genoeg om Aruba met 6-0 op te rollen, maar is het ook voldoende om een land als Canada weerstand te bieden? De volgende test voor het land volgt in de zomer als het toernooi om de Gold Cup wordt gespeeld in de Verenigde Staten. Wellicht heeft Gorré dan al de beschikking over meer spelers. In potentie kan hij dit elftal opstellen:

De meeste spelers die hierboven staan hebben hun debuut voor Suriname nog niet gemaakt. Hahn, Donk en Leerdam deden dat wel. Haps en Sheraldo Becker hebben al gekozen voor het Surinaamse elftal, maar wachten nog op hun eerste interland. Spelers als Sean Klaiber, Stefano Denswil en Ché Nunnely moeten hun keuze nog maken, maar zouden wel inzetbaar zijn als ze dat willen. Dat geldt ook voor Riedewald, Boëtius en Kerk.

Op de bank van dit elftal nemen onder anderen Shaquille Pinas, Ryan Koolwijk, Diego Biseswar, Chery, Roland Alberg, Queensy Menig, Hasselbaink en Te Vrede plaats. Voor Menig geldt dat hij net als de eerder genoemde spelers op het lijstje van Gorré staat, maar nog niet voor Suriname heeft gekozen. De missie van de bondscoach is in ieder geval nog niet voorbij. Hij richt zich op meer versterkingen voor zijn elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Suriname
Meer over Suriname
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.