Gold Cup-droom is na horrorminuut voorbij voor Suriname

Reacties

Suriname gaat niet naar de knock-outfase van het toernooi om de Gold Cup. Na een vreselijke minuut tegen Costa Rica werd de ploeg van Dean Gorré vannacht uitgeschakeld.

Gold Cup-droom is na horrorminuut voorbij voor Suriname
© Pro Shots

Suriname debuteert op het Gold Cup-toernooi, de belangrijkste eindronde voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied (met dit jaar Qatar als extra uitgenodigd land), en startte met een 0-2 nederlaag tegen Jamaica. Er moest in de nacht van zaterdag tegen zondag dus gestunt worden tegen Costa Rica, maar dat lukte niet.

De manschappen van Gorré kwamen nog wel op voorsprong. Gleofilo Vlijter schreef geschiedenis, door met een schot uit de draai het eerste doelpunt ooit van Suriname op het Gold Cup-toernooi te maken (zie video onder). De voorsprong bleef echter maar kort staan en in 61 seconden tijd ging het helemaal mis voor Suriname.

Joël Campbell, die zijn honderdste interland voor Costa Rica speelde, zorgde op 56.59 voor de gelijkmaker. Met de klok op 58.00 zette Celso Borges Suriname vervolgens op achterstand en die klap kwam de ploeg van Gorré niet meer te boven. Costa Rica werd met de razendsnelle dubbelslag het team dat het snelst twee keer scoorde tijdens een Gold Cup-toernooi.

Costa Rica eindigde de wedstrijd nog met tien man, door een directe rode kaart voor Francisco Calvo, maar dat mocht de pret voor de ploeg van Luis Fernando Suárez niet drukken. Jamaica won in de andere groepswedstrijd met 1-2 van Guadeloupe, waardoor Costa Rica en Jamaica met zes punten uit twee duels zeker zijn van een plekje in de volgende ronde. Voor Suriname zit het toernooi er na de laatste groepswedstrijd tegen Guadeloupe op.

Opstelling Suriname: Hahn; Klaiber, Malone, Donk, Haps; Dankerlui, Leerdam; Jozefzoon, Biseswar, Becker; Vlijter

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.