Qatar zorgt voor vermaak bij eerste Gold Cup-duel

Qatar heeft zijn eerste wedstrijd ooit op het toernooi om de Gold Cup met 3-3 gelijkgespeeld tegen Panama. Het spektakel werd geleverd in de tweede helft, waarin de debutant op het Noord- en Centraal Amerikaanse kampioenschap driemaal een voorsprong uit handen gaf.

Qatar organiseert in de winter van volgend jaar het WK en probeert in aanloop naar dit toernooi zoveel mogelijk serieuze wedstrijden te spelen, om zo goed mogelijk aan de aftrap van de eindronde te kunnen verschijnen. Om die reden doet het ook mee aan de Aziatische WK-kwalificatiereeks, ondanks het feit dat Qatar als organisator al zeker is van deelname.

Het Arabische Emiraat werd ook uitgenodigd voor het Gold Cup-toernooi, wat uiteraard mede te danken is aan een lucratieve sponsordeal met Qatar Airways, en opende vannacht tegen Panama. Na een eerste helft zonder doelpunten, ging het in de tweede helft helemaal los.

Tussen de 48ste en 62ste minuut vielen liefst vijf doelpunten: drie voor Qatar, waaronder een Panenka-penalty, en twee voor Panama. Daarmee werd het Gold Cup-record van vijf goals binnen 23 minuten, gevestigd in de wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Martinique in 2017, verbroken. Een benutte strafschop van Eric Davis betekende uiteindelijk dat Qatar genoegen moest nemen met een punt: 3-3.

Qatar speelt zijn volgende groepswedstrijd aankomende zaterdag, tegen Grenada, en treft in de groepsfase ook nog Honduras. Het Gold Cup-toernooi wordt afgewerkt in de Verenigde Staten en duurt tot en met 1 augustus.