Supertalenten grijpen hun kans tijdens WK-opwarmertje Spanje

Reacties

Spanje heeft donderdagavond eenvoudig gewonnen van Jordanië. In de laatste oefeninterland voor de start van het WK in Qatar, lieten toptalenten Ansu Fati, Gavi en Nico Williams zich zien aan bondscoach Luis Enrique.

Supertalenten grijpen hun kans tijdens WK-opwarmertje Spanje
© Pro Shots
Jordanië
Jordanië
1 - 3
Spanje
Spanje

Spanje begon het oefenduel zonder echte spits, omdat Álvaro Morata wegens een lichte blessure niet fit genoeg was om te starten. Bij afwezigheid van de Atlético Madrid-aanvaller startte Marco Asensio in de basis als valse nummer 9. De reserve van Real Madrid stond na twaalf minuten aan de basis van de openingstreffer van Fati, die door aanhoudend blessureleed al twee jaar geen interland had gespeeld. Bij zijn rentree was het echter meteen raak voor de twintigjarige vleugelspits van Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pau Torres startte bij afwezigheid van José Gayà, die kampt een enkelblessure, als linksback. De verdediger van Villarreal stond met balverlies bijna aan de basis van de gelijkmaker van Jordanië. Na rust verdubbelde Gavi vervolgens de marge. De achttienjarige middenvelder schoof de bal tien minuten na rust in de hoek, nadat een schot van Pablo Sarabia werd geblokt. Voor Gavi was het net als Fati zijn tweede interlandgoal. De Golden Boy speelde ondanks zijn jonge leeftijd al zijn dertiende interland.

Het slotakkoord was in de 83ste minuut voor Nico Williams. De twintigjarige vleugelaanvaller van Athletic Bilbao kwam achttien minuten voor tijd in de ploeg voor Fati en maakte in de 84ste minuut zijn eerste interlandgoal op aangeven van Yeremi Pino. Zo zag Luis Enrique dat de jonkies het donderdag deden voor Spanje in aanloop naar het eerste WK-duel op 23 november met Costa Rica. In de extra tijd incasseerde de enkelvoudig wereldkampioen nog wel een treffer van Hamza Al Dardoor.

Wo 23 nov. 2022

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Vriendschappelijk
Meer over Vriendschappelijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.