Hattrick voor Arsenal-keeper en dramatische panenka in penaltyserie

Reacties

Als Andries Noppert nog inspiratie nodig heeft voor de kwartfinale van Oranje tegen Argentinië, moet de 28-jarige keeper van het Nederlands elftal donderdagavond nog even de beelden van het oefenduel tussen Arsenal en Olympique Lyon bekijken. Daarin keerde de twintigjarige Karl Hein vier strafschoppen.

Hattrick voor Arsenal-keeper en dramatische panenka in penaltyserie
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Toegegeven, de druk was een stuk minder hoog dan het geval zal zijn als het vrijdag tussen Nederland en Argentinië op strafschoppen aankomt. Bij de wedstrijd tussen Arsenal en Lyon was de penaltyserie het toetje, dat de winnaar een extra punt opleverde in de strijd om de Dubai Super Cup, waaraan ook Liverpool en AC Milan meedoen.

Het vierde punt ging naar The Gunners, nadat ze in de reguliere speeltijd al met 3-0 hadden gewonnen van Lyon. Hein toonde zich in de aansluitende penaltyserie vervolgens een ware penaltykiller door drie Franse inzetten knap te stoppen. De vierde save verrichtte hij door te blijven staan bij een panenka van Rayan Cherki, die daardoor hopeloos mislukte.

Zo kon Hein zich in de luwte van het WK eens laten zien aan de Arsenal-fans. De achttienvoudig international van Estland is normaal gesproken de derde doelman achter WK-gangers Aaron Ramsdale (Engeland) en Matt Turner (VS). Misschien dat Arsenal-manager Mikel Arteta hem in het vervolg nog eens inzet als het op penalty's aankomt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.