Superclásico in Bolivia krijgt krankzinnige ontknoping: 'Mooi en magisch tegelijk'

De Ajax-Feyenoord van Bolivia heeft zich vannacht ontpopt tot een krankzinnige wedstrijd. Boliviaanse kranten zijn euforisch over de Superclásico tussen The Strongest en Bolívar (4-4). 'Dit is een van de beste wedstrijden in de geschiedenis van het Boliviaanse voetbal.'

Het duel tussen de koploper en de nummer drie van de ranglijst ontwikkelde zich tot een ongelofelijk duel. Na een 3-0 voorsprong voor The Strongest draaide Bolívar de wedstrijd helemaal om en kwam het in de achtste minuut van de extra speeltijd op 3-4 voorsprong. Na een strafschop in de twintigste minuut van de blessuretijd eindigde het knotsgekke duel echter uiteindelijk nog in 4-4. En dan vielen er ook nog eens vier rode kaarten.

De klassieker lag twintig minuten stil vanwege een opstootje tussen de spelers. Het maakte de krachtmeting tot een duel dat in totaal 112 minuten duurde. Bolívar zal met gemengde gevoelens terugkijken op de 4-4. Een 3-4 zege had ervoor gezorgd dat de ploeg op de ranglijst naast koploper The Strongest had gestaan. Nu staat de grote concurrent met 50 punten bovenaan, Bolívar is de nummer drie met 47 punten. En dat terwijl het einde van de competitie nadert.

The Strongest - Bolívar staat bekend als de grootste wedstrijd van Bolivia. De verwachtingen die bij zo'n duel horen maakten de twee teams afgelopen nacht meer dan waar. La Razón sprak van een 'dramatische klassieker vol emotie en controverse'. 'Geen van de teams heeft gewonnen, maar wie wel gewonnen heeft zijn de mensen die de wedstrijd hebben gezien', stelde de krant. 'Het was even mooi als magisch, even onbegrijpelijk als onvoorspelbaar.'

Bekijk hieronder de doelpunten.

Memorabel
El Deber omschrijft de wedstrijd als een 'memorabele klassieker', terwijl Les Tiemos het heeft over een 'klassieker die niet geschikt is voor het hart.' El Diario is nog lovender. 'Dit is een van de beste wedstrijden in de geschiedenis van het Boliviaanse voetbal, met acht goals, emoties, wrijving en tweeëntwintig krijgers op het veld.'

De wedstrijden tussen The Strongest en Bolívar zijn in Bolivia te vergelijken met de Ajax - Feyenoord en de Real Madrid - Barcelona van deze wereld. Toch is er één opmerkelijk verschil: zowel The Strongest als Bolívar werd al jaren geen kampioen meer. Sinds de Boliviaanse competitie in 2017 de naam Primera Division kreeg, grepen de clubs constant naast de titel. De coaches weten in elk geval aan welke positie ze moeten werken als ze dit seizoen wel aansprak willen maken op het kampioenschap.