Super League gooit handdoek nog niet, maar gaat project 'heroverwegen'

Reacties

De nog overgebleven Super League-clubs zetten de plannen voor hun nieuwe competitie voorlopig in de ijskast. Nadat alle zes deelnemers uit Engeland besloten zich terug te trekken na de stortvloed aan negatieve reacties zijn er nog maar zes clubs over. In een statement geeft de Super League aan dat er niet wordt afgeweken van het standpunt dat het huidige systeem van de UEFA niet werkt.

Super League gooit handdoek nog niet, maar gaat project 'heroverwegen'
© Pro Shots

Manchester City trok zich dinsdag als eerste terug uit het project, waarna de Engelse dominosteentjes begonnen te vallen. Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur, Arsenal en diep in de nacht ook Chelsea volgden. Ondertussen lijken ook Atlético Madrid en Internazionale te overwegen de Super League te verlaten.

In een statement dat in de nacht van dinsdag op woensdag naar verschillende media is gestuurd blijft de Super League erbij dat er verandering nodig is. Het is echter de vraag welke van de zes overgebleven clubs nog achter deze verklaring staan. Real Madrid en Juventus lijken met Florentino Pérez en Andrea Agnelli de grootste voorvechters van het project.

'De European Super League is ervan overtuigd dat de huidige status quo van het Europese voetbal moet veranderen', begint het statement. 'Wij willen een nieuwe competitie vormen omdat het bestaande systeem niet werkt. Ons voorstel is erop gericht om de sport verder te laten ontwikkelen terwijl er middelen en stabiliteit worden gegenereerd voor de hele voetbalpiramide. Daarbij kijken we ook naar de financiële moeilijkheden van de complete voetbalwereld door de pandemie. Het zou ook een aanzienlijk betere solidariteitsbijdrage leveren aan alle clubs.'

'Ondanks het aangekondigde vertrek van de Engelse clubs, die gedwongen zijn die beslissing te nemen door de druk die er is ontstaan, zijn we ervan overtuigd dat ons voorstel voldoet aan de Europese wetten en regels', gaat de Super League verder. 'Dat werd onderstreept door de rechterlijke beslissing om de Super League te beschermen tegen straffen van derden. Gegeven de huidige omstandigheden zullen wij heroverwegen wat de passende stappen zijn om het project opnieuw vorm geven. Daarbij houden we altijd ons doel voor ogen om fans de beste ervaring te geven terwijl de hele voetbalwereld profiteert door de solidariteitsbijdragen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.