'Submarino Atómico' Villarreal geprezen in Spanje en haalt gram op Twitter

Reacties

Villarreal zorgde dinsdag voor een grote stunt door Bayern München uit te schakelen in de kwartfinales van de Champions League. Spaanse media zijn lovend over El Submarino Amarillo (de gele onderzeeër), die na de eliminatie van Bayern een nieuwe bijnaam kreeg.

'Submarino Atómico' Villarreal geprezen in Spanje en haalt gram op Twitter
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Villarreal
Villarreal

Nadat Robert Lewandowski de score had geopend in de Allianz Arena leek de return tussen Bayern en Villarreal richting een verlenging te gaan, maar invaller Samuel Chukwueze schoot Villarreal naar 1-1 én de halve finales van de Champions League. Vorige week was Arnaut Danjuma matchwinner tijdens het heenduel.

Torpedo Chukwueze
'Bayern werd in de 87ste minuut getorpedeerd', schrijft de Spaanse sportkrant AS, verwijzend naar de bijnaam van Villarreal. 'De torpedo heette Samu Chukwueze. Hij heeft zich in de geschiedenisboeken geschoten. Villarreal kan in de halve finale de gemiste penalty van Riquelme wreken.'

De huidige nummer zeven van La Liga was in het seizoen 2005/06 ook al halve finalist in de Champions League. Na de heenwedstrijd tegen Arsenal (1-0 nederlaag) kreeg Villarreal in de return vlak voor tijd een strafschop bij een 0-0 stand. Juan Román Riquelme faalde destijds oog in oog met Arsenal-keeper Jens Lehmann.

El Mundo Deportivo reserveerde de cover van woensdag voor 'Submarino Atómico' Villarreal. 'Volgens de statistieken had Bayern 23 schoten en Villarreal vier. Dat maakt niet uit. Voetbal kan op erg veel manieren gespeeld worden, verdedigen hoort bij het spel en Villarreal deed dat fantastisch', aldus de sportkrant. Bij Marca wordt ook de halve finale-plek van Real Madrid aangehaald: 'Wat een nacht, wat een delirium', kopt de krant bij een foto met juichende spelers van Real en Villarreal.

Farmer League
Villarreal haalde op Twitter nog zijn gram met een opvallende post: 'Welcome to UEFA Farmers League'. De Spaanse halve finalist verwijst daarmee naar kritische geluiden over dat La Liga mede door het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real en Lionel Messi bij Barcelona een 'farmers league' is geworden. Villarreal treft in de halve finales de winnaar van de tweestrijd tussen Liverpool en Benfica.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.