Daverende stunt: Villarreal knikkert Bayern uit de Champions League

Reacties

Villarreal heeft dinsdagavond voor een stunt van jewelste gezorgd in de kwartfinales van de Champions League. Dankzij een late goal van Samuel Chukwueze werd Bayern München in eigen huis te kijk gezet.

Daverende stunt: Villarreal knikkert Bayern uit de Champions League
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
Villarreal
Villarreal

De Spanjaarden verrasten vorige week vriend en vijand door de zesvoudig Champions League-winnaar te verslaan in de heenwedstrijd. Arnaut Danjuma maakte het verschil in Estadio de la Cerámica, waardoor Bayern vol aan de bak moest in eigen huis. Het spelbeeld in München was dan ook niet verrassend: Bayern zocht massaal de aanval en Villarreal plooide ver terug rond het eigen strafschopgebied.

Unai Emery had zijn elftal weer prima neergezet en dus hield Villarreal lang stand. Na een half uur beuken op de Spaanse deur nam ook de frustratie bij de thuisploeg toe, zo kreeg Lewandowski geel toen hij doorliep op Raúl Albiol. Sporadisch kwamen ook de bezoekers eruit. De beste kans kwam kort voor rust van Danjuma, die werd weggestuurd door Etienne Capoue, maar de bal helemaal verkeerd raakte bij het afronden. De Oranje-international was bij een doelpunt vermoedelijk wel teruggefloten wegens buitenspel.

Zo stond het, ondanks acht doelpogingen van Bayern, bij rust nog altijd 0-0. De zenuwen liepen op in de Allianz Arena en de ontlading was dan ook enorm toen Robert Lewandowski in de 52ste minuut de verlossende 1-0 maakte. De Pool kreeg de bal van Thomas Müller, legde hem nog even goed en schoot van randje zestien via de paal raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Müller was zelf niet veel later dicht bij de 2-0, maar de Duitser kopte de bal al vallend naast uit een voorzet van Leroy Sané. Ook Dayot Upamecano had vervolgens de tweede Bayern-treffer op zijn voet, maar de verdediger mikte over. Villarreal bleef zo met kunst- en vliegwerk in leven.

In de 88ste minuut sloegen de Spanjaarden vervolgens genadeloos toe. Gerard Moreno vond invaller Chukwueze met een fraaie pass en de Nigeriaan werkte bij de tweede paal de gelijkmaker langs Manuel Neuer. Die enorme dreun kwam Bayern niet meer te boven. De ploeg van Emery maakte de wedstrijd dood en plaatste zich zo voor de halve eindstrijd. Bayern is klaar in Europa.

Voor Villarreal is het de tweede keer in de clubhistorie dat de halve finale van de Champions League wordt bereikt. Dat gebeurde eerder in het seizoen 2005/06, toen Arsenal uiteindelijk net te sterk was.

Lees hier de tactische analyse van de stunt van Villarreal tegen Bayern:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.