Stuntploeg Villarreal deelt dankzij Danjuma eerste tik uit aan Bayern

Reacties

Villarreal heeft woensdag een eerste tik uitgedeeld in de kwartfinale van de Champions League. Door een doelpunt van Arnaut Danjuma versloeg de Spaanse ploeg Bayern München, dat opvallend weinig gevaar stichtte in Estadio de la Cerámica.

Stuntploeg Villarreal deelt dankzij Danjuma eerste tik uit aan Bayern
Villarreal
Villarreal
1 - 0
Bayern München
Bayern München

Villarreal is dit seizoen hard op weg om de stuntploeg van de Champions League te worden. De Spanjaarden schakelden in de achtste finale Juventus uit en maakten het ook Bayern München knap lastig. Met Danjuma in de basis speelde Villarreal een sterke eerste helft. Vooraf had de Nederlandse aanvaller al laten merken dat het met het zelfvertrouwen wel goed zit. 'Als je kijkt naar wat ik dit jaar heb bereikt, kan je eerlijk zeggen dat ik bij de beste buitenspelers van de wereld hoor', zei Danjuma tegen The Guardian.

Tegen Bayern liet Danjuma zijn voeten spreken. De bezoekers uit Duitsland kwamen nauwelijks tot goede kansen. Villarreal deed dat wel en opende al na acht minuten de score. Dani Parejo produceerde aanvankelijk een matig schot dat naast het doel leek te zeilen, maar Danjuma, die net geen buitenspel stond, zette zijn voet ertegenaan en zorgde er zo voor dat de bal in het doel van Bayern rolde. Voor Danjuma was het alweer zijn zesde Champions League-goal in negen wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Villarreal slaagde er daarna in om Bayern in toom te houden. De Spanjaarden stichtten zelf ook niet bijster veel gevaar, maar kwamen ook niet in de problemen. Bayern mocht richting de rust zelfs opgelucht ademhalen. Francis Coquelin kreeg de bal aan de linkerkant en leek een voorzet te geven, maar de bal vloog pardoes in de verre hoek in het doel van Bayern. Het gejuich was echter van korte duur, want Coquelin bleek buitenspel te staan toen hij de bal ontving. Desondanks ging Villarreal met een voorsprong rusten.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann had in de rust herstelwerkzaamheden te verrichten. Zijn ploeg kwam in de eerste helft tot geen enkel schot op doel. Dat was voor het eerst dit Champions League-seizoen. In de voorgaande acht duels kwam Bayern in de eerste helft telkens tot minimaal drie pogingen op doel. Nagelsmann keek het nog even aan en nadat Gerard Moreno namens Villarreal tegen de paal schoot, bracht de trainer van Bayern Leon Goretzka en Leroy Sané voor Thomas Müller en Serge Gnabry.

Bijna ging het direct na die wissels mis voor Bayern. Doelman Manuel Neuer was wel heel hoog op het veld in balbezit en wilde een medespeler aanspelen. De pass was echter allesbehalve op maat en Moreno onderschepte de bal. De aanvaller van Villarreal schoot van achter de middenlijn en zag zijn inzet naast vliegen. Zo kwam Bayern goed weg. Topscorer Robert Lewandowski kwam ondertussen weinig in het stuk voor.

Bayern schoot vooral van afstand en het merendeel van de pogingen werd geblokt door een speler van Villarreal. Uiteindelijk kwamen de bezoekers ook niet meer tot een grote kans en bleef het bij 1-0, waardoor Danjuma, die na tachtig minuten gewisseld werd, zich tot matchwinner kroonde. Voor Bayern was het de eerste nederlaag in een uitwedstrijd in de Champions League sinds september 2017, toen Paris Saint-Germain met 3-0 won. Daarna bleef Der Rekordmeister in liefst 22 uitduels ongeslagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Villarreal
Meer over Villarreal
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.