Suarez luistert rentree in competitie op met twee goals

Liverpool heeft na het gelijke spel tegen Swansea City (2-2) en de nederlaag tegen Southampton (1-0) de volle winst gepakt tegen hekkensluiter Sunderland. In het Stadium of Light werd het uiteindelijk 1-3.

Suarez luistert rentree in competitie op met twee goals

Daarmee is Liverpool aan de beste competitiestart sinds vier jaar bezig. Alleen in de Premier League seizoenen 1996/97 en 2008/09 haalden The Reds meer punten uit de eerste zes speelronden. Die voetbaljaargangen werden er veertien punten verzameld, terwijl de ploeg van manager Brendan Rodgers dit seizoen dertien punten haalde.

Waar Liverpool de eerste drie duels met Stoke City, Aston Villa en Manchester United (allen 1-0) won, liet Liverpool daarna vijf punten liggen. Daarmee kwam het duel tegen het geplaagde Sunderland, dat nog altijd wacht op de eerste overwinning van het seizoen, als geroepen.

In navolging van de ontslagen Paulo Di Canio lukt het ook diens opvolger Kevin Ball nog niet zijn ploeg naar een goed resultaat te coachen. In eigen huis was de nummer laatst geen moment bij machte het Liverpool lastig te maken. Het krachtverschil werd voor de rust al uitgedrukt in cijfers: 0-2.

Waar Luis Suarez met zijn eerste seizoentreffer de stand naar 0-2 tilde, was het Daniel Sturridge die zijn team met een discutabele treffer op voorsprong had gebracht. De centrumspits zou de hoekschop van Steven Gerrard als laatst met zijn arm hebben geraakt alvorens de bal achter doelman Keiren Westwood verdween.

Daniel Sturridge viert zijn treffer met aanvoerder Steven Gerrard
Daniel Sturridge viert zijn treffer met aanvoerder Steven Gerrard

Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor de bezoekers. Tot de 52ste minuut. Vanuit het niets was het Emanuele Giaccherini, één van de dertien aanwinsten van de ontslagen Di Canio, die de spanning terugbracht door de rebound van dichtbij binnen te schieten. De Italiaan reageerde het meest alert op het strakke schot van de Zweed Sebastian Larsson.

Suarez verzorgde het slotakkoord door op aangeven van Sturridge de wedstrijd te beslissen. Door de overwinning stijgt Liverpool naar de tweede plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Arsenal bedraagt twee punten. Sunderland is nog altijd hekkensluiter met slechts één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen