Arsenal weer koploper na stijlvolle opvoering tegen Swansea

Arsenal mag zich weer koploper van de Premier League noemen, doordat de ploeg in de uitwedstrijd tegen Swansea City met 1-2 te sterk was.

Arsenal weer koploper na stijlvolle opvoering tegen Swansea

In de eerste helft hield Swansea goed stand en kreeg Arsenal niet de gelegenheid om te scoren. Pas in de zestigste minuut kwam Arsenal op voorsprong, maar de fans van de Londenaren werden beloond met een fraaie goal. Olivier Giroud, Jack Wilshere, Mesut Özil, Giroud en Aaron Ramsey combineerden op een manier waar menig voetballiefhebber van geniet.

De stijl die Arsenal vorig seizoen enigszins miste, kwam in de aanval die de openingstreffer inleidde weer helemaal terug. Als kers op de taart mocht de pas achttienjarige Gnabry de aanval afronden en hij maakte zo zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.

Vier minuten later stond Swansea voor een loodzware opgave, omdat de 0-2 alweer op het scorebord stond. Aaron Ramsey, vorig seizoen geteisterd met een lange blessure, lijkt in topvorm te zijn. Voor de vierde keer op rij was hij trefzeker, ditmaal met een hard schot in de bovenhoek dat Michel Vorm kansloos liet.

Via Ben Davies, die op aangeven van voormalig Vitesse-spits Wilfried Bony de aansluitingstreffer maakte, deed Swansea wel wat terug maar genoeg voor een punt was het echter niet. Door de 1-2 zege in Wales leidt Arsenal de Premier League weer met vijftien punten. Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag 1-1 speelde tegen Chelsea, heeft twee punten minder. Swansea is veertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen