Suárez knikkert Real Madrid hoogstpersoonlijk uit bekertoernooi

Barcelona heeft zich woensdagavond ten koste van Real Madrid geplaatst voor de finale om de Copa del Rey. Luis Suárez werd de grote man in Estadio Santiago Bernabéu.

Real Madrid
Real Madrid
0 - 3
Barcelona
Barcelona

In de laatste tien edities van het Spaanse bekertoernooi stond Barcelona acht keer in de finale, de laatste vier jaar kroonden de Catalanen zich telkens tot eindwinnaar. De ploeg van trainer Ernesto Valverde stond woensdag echter voor een pittige uitdaging. De heenwedstrijd van het tweeluik in Camp Nou eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor Real in Madrid de betere papieren had.

De Madrilenen trokken wat terug in de openingsfase en lieten de bal aan Barcelona, maar naarmate de eerste helft vorderde werden ze steeds gevaarlijker. Met name Vinícius Júnior was constant dreigend. De achttienjarige Braziliaan kreeg voor rust drie behoorlijke kansen om de score te openen, maar dat lukte hem niet. Ook Karim Benzema kreeg nog een flinke mogelijkheid, maar toch was 0-0 de ruststand.

Barcelona kwam in de tweede helft een stuk beter uit de startblokken en na vijf minuten was het al raak. Ousmane Dembélé werd de diepte in gestuurd en gaf de bal laag voor op Luis Suárez. De Uruguayaan kwam bij de eerste paal voor zijn man en schoot hard raak in de korte hoek: 0-1. Het betekende een enorme domper voor Real, dat tot dan toe de beste kansen had gehad.

De ploeg van trainer Santiago Solari ging op zoek naar een gelijkmaker om zo in ieder geval een verlenging uit het vuur te slepen, maar kreeg in de 69ste minuut een tweede klap. Opnieuw gaf Dembélé de bal laag voor richting Suárez, maar deze keer zat Raphaël Varane ertussen. De Fransman tikte de bal echter langs zijn eigen doelman: 0-2.

Vier minuten later werd het nog erger voor de thuisploeg. Casemiro ging wel erg ongelukkig op de voet van Suárez staan en de Barcelona-spits mocht de strafschop zelf nemen. Dat deed hij op prachtige wijze: hij verschalkte doelman Keylor Navas met een Panenka-penalty: 0-3. Barça toonde zich zo dodelijk effectief en gooide de wedstrijd een kleine twintig minuten voor tijd al volledig in het slot.

Barcelona speelde de wedstrijd simpel uit en plaatste zich daardoor voor de finale. Daar kan de ploeg voor de vijfde keer op rij de Copa del Rey winnen. Het betekent ook goed nieuws voor Jasper Cillessen. De Nederlander was woensdag nog niet fit genoeg om te starten, maar zal bij de finale normaal gesproken in de basis staan.

Valencia en Real Betis maken donderdag in Mestalla uit wie de tegenstander wordt in de bekerfinale. De heenwedstrijd in dat tweeluik werd 2-2.