'Strafzaak Promes dreigt toch schaduw te werpen over EK-start Oranje'

Reacties

De neef van Quincy Promes die stelt dat hij in juli vorig jaar door de Oranje-international is verwond met een mes, wil dat het Openbaar Ministerie nog voor de start van het EK overgaat tot strafvervolging.

'Strafzaak Promes dreigt toch schaduw te werpen over EK-start Oranje'
© Pro Shots

Dat zegt de advocaat van het slachtoffer Yehudi Moszkowic woensdag tegen De Telegraaf, dat de neef van Promes ook heeft gesproken. 'Er is meer dan voldoende bewijs, onder meer aangedragen door twee ooggetuigen, om tot strafvervolging over te gaan. Iedere andere verdachte in deze relatief eenvoudige zaak was allang voor de rechter gebracht.'

Nu dit bij Promes nog altijd niet is gebeurd, is er volgens Moszkowic sprake van rechtsongelijkheid. Als het OM niet al voor de start van het EK, dat voor het Nederland elftal komende zondag al begint met de  groepswedstrijd tegen Oekraïne, een beslissing neemt, wil de advocaat een zogenoemde artikel-twaalf-procedure starten om een uitspraak af te dwingen.

Zo dreigt de strafzaak van Promes toch een schaduw over de EK-start van Oranje te werpen. Bondscoach Frank de Boer liet vorige maand bij de bekendmaking van de EK-selectie weten te geloven in de onschuld van de 29-jarige aanvaller van Spartak Moskou. 'Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken, maar ik ga ervan uit dat het zo is.'

De Boer vond de strafzaak in ieder geval geen reden om Promes een EK te onthouden. De bondscoach liet toen ook weten dat de KNVB zich heeft laten informeren over de stand van zaken. De conclusie was toen dat er niet nog vóór het EK een uitspraak zou komen. Het OM heeft het onderzoeksdossier pas eind mei ontvangen, daarom is er nog tijd nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.