Stormachtige ontwikkeling Dolberg beloond met Johan Cruijff Prijs

Reacties

Kasper Dolberg heeft de Johan Cruijff Prijs in de wacht gesleept. De negentienjarige spits van Ajax werd met een ruime meerderheid gekozen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie.

Stormachtige ontwikkeling Dolberg beloond met Johan Cruijff Prijs

De aanmoedigingsprijs wordt sinds 2003 uitgereikt en werd vorig seizoen gewonnen door Vincent Janssen. Dit seizoen bestond de jury naast Jordi Cruijff uit Peter Bosz, Phillip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Willem van Hanegem, Youri Mulder en Willy Dullens.

Dolberg heeft de prijs te danken aan zijn stormachtige ontwikkeling dit seizoen, zijn eerste in de hoofdmacht van Ajax. Hij maakte eind juli zijn debuut tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Dolberg speelde dit seizoen tot dusver liefst 47 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin de clubtopscorer 23 keer tot scoren kwam. Door zijn sterke seizoen maakte Dolberg ook zijn eerste minuten in het Deense elftal. Op het voetbalgala in zijn geboorteland werd hij ook al uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Juryvoorzitter Jordi Cruijff heeft veel complimenten over voor Dolberg. 'Hij is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs. Hij is technisch goed, zowel individueel als voor het team, tactisch slim en hij wordt alleen maar beter. Als je zo jong bent en het gaat goed met je, dan gaan veel talenten zweven. Dolberg heeft daar geen last van gehad.'

Als winnaar van de Johan Cruijff Prijs mag Dolberg een Cruyff Court aanleggen op een zelfgekozen locatie.

Jaartal Winnaar
2003 Arjen Robbben
2004 Wesley Sneijder
2005 Salomon Kalou
2006 Klaas-Jan Huntelaar
2007 Ibrahim Afellay
2008 Miralem Sulejmani
2009 Eljero Elia
2010 Gregory van der Wiel
2011 Christian Eriksen
2012 Adam Maher
2013 Marco van Ginkel
2014 Davy Klaassen
2015 Memphis Depay
2016 Vincent Janssen
2017 Kasper Dolberg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.