Stiftje van 'De Witte Keniaan' helpt Willem II aan volle buit bij Jong Ajax

Willem II heeft uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan tegen Jong Ajax, maar dat bogen ze om in een 1-2 overwinning door goals van Jeremy Bokila en Lucas Woudenberg. De ploeg van Kevin Hofland sluit zodoende aan bij de top van de ranglijst.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Willem II
Willem II

Daar zag het halverwege niet naar uit. De Ajax-beloften stonden op 1-0 door een doelpunt van Sontje Hansen. Hij scoorde na een mooie combinatie, al had die treffer in de aanloop een luchtje van buitenspel. Trainer Kevin Hofland greep na een half uur hard in en wisselde zijn spits, Jizz Hornkamp, die kwaad naar de kleedkamer liep. In de tweede helft betaalde de wissel zich uit.

Bokila gebruikte zijn lichaam goed: twee Ajacieden vielen om waardoor hij vrij baan had naar het doel, dat hij vond met een droge schuiver. Het werd nog beter voor Willem II, want Woudenberg rondde een mooie aanval af met een stiftje. Zo kwamen de Brabanders na een zwakke eerste helft toch nog aan een driepunter door een fraai doelpunt van De Witte Keniaan, die zijn zeldzame treffer uitbundig vierde met de meegereisde aanhang.

Zeker gelet op de andere uitslagen in deze speelronde zijn dit gouden punten voor de Tricolores. Heracles Almelo en PEC Zwolle verloren allebei hun wedstrijden en FC Eindhoven speelde gelijk, zodat de troepen van Hofland flinke terreinwinst boeken op de ranglijst.