FC Eindhoven is vrijdag het slachtoffer geworden voor de dadendrang van Heracles. ADO Den Haag en De Graafschap hielden elkaar in evenwicht.

Heracles Almelo
3 - 0
FC Eindhoven

Heracles Almelo had vorige week de topper tegen PEC Zwolle verloren. De ploeg van John Lammers verkeek zich niet opnieuw op een concurrent. FC Eindhoven werd vrijdag het kind van de rekening. Het fraaie schot van afstand van Justin Hoogma was het startpunt voor het Almelose feestje.

Mateo Les en Marco Rente zetten Heracles verder op het spoor van de negende overwinning van het seizoen. FC Eindhoven probeerde het tij nog te keren, maar kwam niet verder dan kansen. De achterstand van de Brabanders op de Tukkers is door het resultaat in Almelo zes punten.

Willem II
Willem II
1 - 1
Almere City FC

Willem II en Almere City FC hebben een punt overgehouden aan de tumultueuze avond in Tilburg. De gasten kwam op voorsprong dankzij een benutte strafschop, die was toegekend na een overtreding van doelman Kostas Lamprou.

Kort voor rust dacht Willem II te hebben gescoord via Erik Schouten, maar scheidsrechter Laurens Gerrets zette een streep door die 1-1. Dat leidde tot protesten, waarbij vanaf de tribune voorwerpen op het veld werden gegooid. Voor Gerrets was dat de reden de ploegen voortijdig naar de kleedkamer te sturen.

Na het uitspelen van de eerste helft wisselden de ploegen van helft om door te gaan met de tweede helft. Vroeg daarin dacht Willem II alsnog op gelijke hoogte te zijn gekomen, maar andermaal werd de 1-1 afgekeurd. In de 65ste minuut viel dan toch die 1-1. Jeremy Bokila was de gevierde man.

TOP Oss
TOP Oss
3 - 0
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft vrijdag een volgende tegenvaller moeten incasseren. Na de uitschakeling in de strijd om de KNVB-beker leverde het bezoek aan TOP Oss geen punten op. Roshon van Eijma en Jearl Margeritha (2) zorgden voor de Brabantse goals, die de Limburgers met lege handen huiswaarts stuurden.

ADO Den Haag
2 - 2
De Graafschap

Na een beroerde start zijn ADO Den Haag en De Graafschap weer aan het opkrabbelen in de Keuken Kampioen Divisie. Beide clubs moeten een pas op de plaats maken na hun onderlinge duel in de Hofstad, waar geen winnaar uit de bus kwam rollen. ADO Den Haag kwam via Jordy Wehrmann op voorsprong. De Graafschap draaide dankzij twee goals van Basar Önal de rollen om. Een klein kwartier voor het einde bepaalde Silvinho Esajas de eindstand op 2-2. ADO-aanvaller Mario Bilate kreeg in de slotfase een directe rode kaart na een flinke charge.