Stevig statement Roda-trainer De Jong na incident: 'Dit is diep triest'

Reacties

Roda JC Kerkrade distantieert zich van het incident met de Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega. Hij werd tijdens de rust van de wedstrijd Roda JC - De Graafschap op hardhandige wijze naar buiten gedirigeerd door een groep supporters.

Stevig statement Roda-trainer De Jong na incident: 'Dit is diep triest'

Fans van Roda zijn overduidelijk niet gelukkig met de geldschieter, die vooralsnog niet over de brug is gekomen met financiële middelen. Tijdens de rust werd García de la Vega opgezocht door een groep aanhangers van Roda, waarna een woordenwisseling uitgroeide in een schermutseling waarin geduwd en getrokken werd.

Uit beelden blijkt hoe García de la Vega op stevige wijze naar de uitgang wordt geholpen. Eenmaal buiten het stadion greep de politie in. Inmiddels heeft de politie Limburg duidelijk gemaakt dat er een onderzoek wordt ingesteld.

Trainer Jean-Paul de Jong van Roda heeft geen goede woorden over voor de actie van de fans. 'Dit is diep triest', zei hij na de wedstrijd bij FOX Sports. 'Wij distantiëren ons hiervan, dit geweld hoort niet thuis in Kerkrade. We mogen dit niet accepteren. Als groep zijn we er ook flink van geschrokken, je hoopt namelijk dat je veilig je werk kunt doen. Als je deze taferelen ziet, dan raakt ons dat.'

Roda heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.