Sterling erg onder de indruk van groei Oranje onder Koeman

Reacties

Raheem Sterling wil de belangen bij de Nations League absoluut niet relativeren. De sterspeler van Engeland ziet succes tegen het Nederlands elftal als een belangrijke stap op weg naar het komende EK en het WK in Qatar.

Sterling erg onder de indruk van groei Oranje onder Koeman

Hoeveel waarde heeft het eventueel winnen van de Nations League nou eigenlijk? De meningen verschillen, maar Raheem Sterling laat er geen misverstand over bestaan. Tegen Sky Sports zegt de Manchester City-aanvaller: 'De eindronde? Het is iets enorms. Dat is iets wat ik erg graag zou doen, een prijs winnen in het shirt van Engeland. Dit is een grote kans, maar tegelijkertijd weten we hoe lastig het wordt. De Nations League winnen zou ons veel vertrouwen geven.'

Alleen al met het oog op mentale kracht moet het belang van de komende wedstrijden niet onderschat worden, vindt Sterling. 'Als je dit wint, dan brengt dat ook een positieve herinnering als je in de toekomst de eindfase van een EK of WK haalt. Dan heb je al een vergelijkbare situatie meegemaakt als nationaal team. Als je eenmaal die eerste prijs hebt, dan is het makkelijker om de volgende keer om te gaan met de druk', spreekt de 24-jarige aanvaller die zes keer scoorde in de laatste vier interlands.

Sterling was er ook bij toen Ronald Koeman vijftien maanden geleden debuteerde als bondscoach van Oranje. Engeland won toen in Amsterdam door een goal van Jesse Lingard (0-1). Sindsdien is het Nederlands elftal volgens Sterling enorm gegroeid: 'Ze hebben een periode gehad van wederopbouw en het ziet er nu erg goed uit. Ze hebben een paar geweldige spelers, aanvallende spelers, maar ook defensief. Het is een solide ploeg, dat weten we ook nog van de vorige keer. Sindsdien zijn ze nog sterker geworden. Het wordt een grote uitdaging, maar ze zijn er klaar voor.'

Nederland en Engeland treffen elkaar donderdag om 20.45 uur voor de tweede halve finale in de Nations League. Lees in onderstaande analyse wat Oranje tactisch kan verwachten van de ploeg van bondscoach Gareth Southgate.

'Van Dijk kan Gouden Bal-kandidatuur onderstrepen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.