Sterk gewijzigd Slavia pakt koppositie richting return tegen Feyenoord

Slavia Praag heeft tussen het tweeluik met Feyenoord door gewonnen in de Tsjechische competitie. De ploeg won in eigen huis van FK Pardubice en heroverde zo de koppositie op Viktoria Plzen. Trainer Jindrich Trpisovsky voerde veel wijzigingen door.

Slavia Praag
4 - 0
FK Pardubice

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen donderdag (3-3) startten zondag liefst negen andere spelers bij Slavia. Alleen rechtsback Alexander Bah en aanvaller Ivan Schranz stonden opnieuw in de basis. Tomás Holes en Yira Sor, die tegen Feyenoord nog scoorde en een assist gaf, ontbraken vanwege blessures.

Zonder hen had Slavia weinig moeite met de nummer vijftien van de ranglijst. Lukás Provod opende in de eerste helft de score door een penalty te benutten en maakte na rust op aangeven van Daniel Fila ook de 2-0. Schranz maakte na een uur de derde goal van Slavia en invaller Ibrahim Traoré, die donderdag ook scoorde tegen Feyenoord, bepaalde de eindstand op 4-0.

Zo won Slavia met overtuigende cijfers en nam de ploeg één punt voorsprong op Viktoria Plzen, dat zaterdag gelijkspeelde tegen Sigma Olomouc (1-1). Feyenoord won zondag zelf ook met ruime cijfers, op bezoek bij Heracles Almelo (1-4). De Conference League-return in Praag begint donderdag om 21.00 uur.