Extreem late domper voor Feyenoord op hectische Europese avond in De Kuip

Reacties

Feyenoord heeft in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag een overwinning uit handen gegeven. De Rotterdammers toonden veerkracht nadat de Tsjechen in de tweede helft de leiding hadden genomen, maar incasseerden in de extra tijd nog de gelijkmaker uit een corner.

Extreem late domper voor Feyenoord op hectische Europese avond in De Kuip
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 3
Slavia Praag
Slavia Praag

Assistent-coach John de Wolf zei voorafgaand aan de loting dat hij één ploeg niet wilde treffen: Slavia Praag. Uitgerekend de Tsjechen kwamen een dag later uit de koker rollen en bleken ondanks de nodige afwezigen opnieuw een taaie tegenstander voor Feyenoord, al begon de avond nog goed. Luis Sinisterra zette De Kuip al snel in vuur en vlam door na een snelle uitbraak naar binnen te trekken en in de korte hoek raak te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De twintigste goal van Sinisterra in alle competities en zijn negende in de Conference League (evenveel als Lex Schoenmaker en Pierre van Hooijdonk) leek voor Feyenoord het sein om erop en erover te gaan. Orkun Kökçü teisterde de onderkant van de lat en Tyrell Malacia schoot rakelings naast. Ook kwam Sinisterra nog een keer gevaarlijk door na een goed uitgespeelde counter, maar dit keer stuitte hij op doelman Ondrej Kolar.

Die redding bleek een belangrijke, want vijf minuten voor rust maakte Slavia Praag eigenlijk uit het niets gelijk. De Tsjechen hadden Ofir Marciano tot dan toe pas één keer aan het werk gezet, maar sloegen genadeloos toe toen Peter Olayinka na een aanval over rechts werd vrijgespeeld. De Nigeriaan schoot de bal in eerste instantie nog tegen Marciano aan toen hij voor wilde geven, maar zijn tweede inzet verdween in het doel.

© Pro Shots

Feyenoord protesteerde hevig, omdat aanvaller Yira Sor op de doellijn een poging deed de bal te raken. De Nigeriaanse spits raakte de bal niet, maar toch waren de Rotterdammers van mening dat hij buitenspel stond omdat hij Gernot Trauner in de weg liep. Bij afwezigheid van de VAR bleef de goal staan. Het gevolg was dat de gemoederen in De Kuip flink opliepen. Na het rustsignaal ontstond er een opstootje, waarbij Feyenoord-assistent Marino Pusic rood kreeg.

Een kwartier later waren de gemoederen weer bedaard en ging Feyenoord door waar het mee bezig was: jagen op het tweede doelpunt. Guus Til kreeg al snel een goede kans, maar zag zijn schot uit de draai via de hand van doelman Kolar naast het doel gaan. Daar bleef het echter bij. En aan de andere kant was het oppassen voor de uitbraken van Slavia. Sor schoot eerst nog wild naast, maar kreeg De Kuip even later stil toen hij op aangeven van Ivan Schranz binnentikte: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De verdediging van Feyenoord zag er bij dat moment niet best uit, maar de Rotterdammers toonden niet voor het eerst dit seizoen veerkracht en trokken de stand al snel weer gelijk. Cyriel Dessers, vlak voor de tweede Tsjechische goal in de ploeg gekomen voor de in de basis gestarte Bryan Linssen, vond met een voorzet Marcos Senesi bij de eerste paal en de Argentijnse verdediger werkte de bal met de borst binnen. De Kuip geloofde er weer in.

Feyenoord ging in de slotfase nog op jacht naar de voorsprong en die kwam er zowaar. Na een overtreding op Marcus Pedersen legde Kokçü op een gevaarlijke plek aan voor een vrije trap. Kolar verkeek zich lelijk op zijn inzet in de korte hoek. Daardoor leek het alsnog een mooie Europese avond te worden voor de Rotterdammers, maar ver in de extra tijd profiteerde Slavia-middenvelder Ibrahim Traoré nog van chaos bij een corner: 3-3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.