Dessers meldt zich in bijzonder rijtje, De Wolf wil één ploeg ontlopen bij loting

Reacties

Cyriel Dessers was donderdag tegen Partizan Belgrado voor de vijfde wedstrijd op rij in de Conference League trefzeker voor Feyenoord. De spits glunderde na afloop toen hij werd gewezen op een bijzonder rijtje topschutters waarin hij zich heeft gevoegd.

Dessers meldt zich in bijzonder rijtje, De Wolf wil één ploeg ontlopen bij loting
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado

De teller voor Dessers staat inmiddels op zes doelpunten in de Conference League. Door voor de vijfde wedstrijd op rij het net te vinden, voegt de spits van Feyenoord zich in een rijtje met Sébastien Haller, Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo, die dit seizoen ook minimaal vijf Europese wedstrijden op rij het net vonden. Haller was zelfs zeven opeenvolgende Champions League-duels trefzeker voor Ajax. Lewandowski en Ronaldo vonden net als Dessers vijf Europese wedstrijden op rij het net voor hun club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat is een heel mooi rijtje voor mij om in te staan, dat hang ik aan de muur', zei Dessers breeduit lachend voor de camera van Veronica. 'Laten we hopen dat ik binnenkort alleen in een rijtje kan komen te staan. Ik pikte wel het doelpunt van Jens (Toornstra, red.), maar ik eis deze graag op. Jens heeft zijn contract voor volgend jaar ook al getekend.'

Dessers zag Feyenoord niet in de problemen komen tegen Partizan. 'Het was niet de mooiste wedstrijd van het jaar, maar de kwartfinale van een Europees toernooi in een volle Kuip behalen is wel heel mooi. We hebben geen gekke dingen gedaan en onze taken uitgevoerd. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor zondag. We hebben er zin in', aldus de Nigeriaans international over de aanstaande Klassieker tegen Ajax.

Volgende tegenstander
Assistent-trainer John de Wolf, die vanwege de afwezigheid van Arne Slot, als eindverantwoordelijke op de bank zat, is trots op de prestatie van Feyenoord. 'We wilden geschiedenis schrijven en dat hebben we gedaan. De verwachting was dat Partizan vol druk zou zetten, maar dat gebeurde niet. Wij moesten ook niet per se, daardoor werd het een beetje een schaakspel.'

'We hebben volwassen gespeeld en niet de tent open gezet. 3-1 is een prima resultaat en over twee duels is 8-3 een fantastisch resultaat. Nu krijg je de vraag wie je in de volgende ronde wil hebben: een ploeg die we niet willen hebben is Slavia Praag. Die hebben we al gehad, een vervelende ploeg. We zien het morgen wel bij de loting', aldus De Wolf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.