Gehavend Feyenoord overtuigend naar eerste Europese kwartfinale sinds 2002

Reacties

Feyenoord kan zich gaan opmaken voor de kwartfinales van de Conference League. Na de ruime uitzege bij Partizan Belgrado, wisten de Rotterdammers ondanks personele problemen ook in De Kuip te winnen van de onmachtige Serviërs.

Gehavend Feyenoord overtuigend naar eerste Europese kwartfinale sinds 2002
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado

Het was een bijzonder beeld op de bank bij Feyenoord: geen Arne Slot, maar wel assistent-trainer John de Wolf met Robin van Persie aan zijn zijde in de dugout. Slot en ook Gernot Trauner ontbraken door een eerdere positieve coronatest. In de verdediging van de Rotterdammers moest ook gepuzzeld worden door de absentie van Marcus Pedersen en Tyrell Malacia. Ramon Hendriks mocht in de basis starten.

De regelmatig met Slot bellende De Wolf zag het gehavende Feyenoord zelden in de problemen komen in De Kuip. De eerste helft was weinig verheffend, maar kende een bijzonder slot. Nadat een doelpunt van Cyriel Dessers vanuit de rebound van een schot van Guus Til werd afgekeurd, maakte de spits kort voor rust wel een curieuze reglementaire goal, zijn zesde in deze Conference League-campagne.

Europees succes
Met zijn heup veranderde Dessers een vrije trap van Jens Toornstra licht van richting en zag dat keeper Nemanja Stevanovic daardoor geen antwoord op de inzet. Nadat Partizan in de tweede helft met spits Ricardo Gomes even dreigend opdook voor het doel van Ofir Marciano, was het aan de andere kant Reiss Nelson die de stand naar 2-0 tilde. Til werd bediend door Dessers en bracht vervolgens Nelson in staat om van dichtbij te scoren.

Kort daarna was het opvallend genoeg ook raak aan de andere kant. Nadat Marciano, de vervanger van Justin Bijlow, het eerdere waarschuwingsschot van Gomes nog keerde, was hij bij de tweede poging niet in staat de spits van scoren te houden. Verder dan een eretreffer kwam Partizan niet.

Feyenoord voerde nog de nodige wissels door, ook met het oog op De Klassieker van zondag tegen Ajax. Bryan Linssen fleurde de bijzondere avond voor de thuisploeg op met een fraaie 3-1. Feyenoord plaatste zich op die manier (over twee wedstrijden) zeer overtuigend voor het eerst sinds 2002 voor een Europese kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.