Feyenoord bezweert potentiële keeperscrisis met Roemeense goalie

Reacties

Feyenoord gaat de selectie versterken met doelman Valentin Cojocaru. Hij komt over van SK Dnipro uit Oekraïne, waar hij (tijdelijk) mocht vertrekken vanwege de oorlog. Cojocaru is een meer dan welkome versterking voor Feyenoord, gezien de blessure van eerste keeper Justin Bijlow.

Feyenoord bezweert potentiële keeperscrisis met Roemeense goalie
© Imago

Bijlow raakte geblesseerd tijdens het Conference League-duel met Partizan (5-2). Wat in eerste instantie nog leek mee te vallen, bleek later toch een zware kwetsuur aan het voetgewricht dat hem eerder al lang aan de kant hield. Daardoor werd de spoeling dun bij Feyenoord: Ofir Marciano en de jongelingen Thijs Jansen en Tein Troost waren de beschikbare keepers in De Kuip. Daar komt Cojocaru dus bij.

De FIFA besloot onlangs dat spelers tijdelijk uit Oekraïne en Rusland mogen vertrekken en stelde een buitengewone transferperiode in. FC Utrecht maakte er eerder op de donderdagavond gebruik van en nu dus ook Feyenoord. Cojocaru is een 26-jarige keeper uit Roemenië die sinds dit seizoen in Oekraïne speelt. Daarvoor keepte Cojocaru voornamelijk in eigen land, hoewel hij ook uitstapjes maakte naar Italië en Cyprus. Voordat de competitie in Oekraïne werd stilgelegd, keepte Cojocaru veertien wedstrijden voor SK Dnipro.

Op het moment van schrijven is Feyenoord actief in de Conference League, Marciano staat op doel tijdens de returnwedstrijd tegen Partizan. Om Cojocaru inzetbaar te krijgen in Europa, zal Feyenoord dispensatie moeten krijgen van de UEFA.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Partizan Belgrado
Partizan Belgrado
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.