FIFA stelt buitengewone transferwindow in voor Rusland en Oekraïne

Reacties

De FIFA heeft maandagavond een besluit genomen over de contracten van (buitenlandse) spelers die momenteel in Rusland of Oekraïne onder contract staan. De wereldvoetbalbond stelt een buitengewone transferwindow in, waardoor spelers tijdelijk kunnen vertrekken uit het oorlogsgebied.

FIFA stelt buitengewone transferwindow in voor Rusland en Oekraïne
© Imago

Sinds eind februari is het oorlog in Oekraïne, toen Rusland het buurland besloot binnen te vallen. In Oekraïne worden de contracten van spelers en coaches per direct opgeschort tot het einde van het huidige seizoen (30 juni 2022). In Rusland wordt het vertrek van niet-Russische voetballers en coaches mogelijk gemaakt na 10 maart. Tot die datum hebben Russische clubs de tijd om een onderlinge overeenstemming te bereiken met buitenlandse spelers of coaches die willen vertrekken uit Rusland.

'De opschorting van een contract betekent dat spelers en coaches tot en met 30 juni 2022 als contractloos worden beschouwd en daarom zijn ze vrij om een contract met een andere club aan te gaan zonder enige gevolgen', staat er in een statement van de FIFA.

Clubs buiten Oekraïne en Rusland krijgen van de FIFA tot en met 7 april de tijd om spelers tijdelijk aan te trekken. Hierbij wordt er een maximum van twee nieuwe spelers gehanteerd. Op dit moment stelt de FIFA dat spelers uit Oekraïne en Rusland na afloop van het huidige seizoen terug moeten keren naar hun club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.