Stelling: Klaassen hoort in de basis van Oranje thuis

Reacties

Ron Vlaar is maandagmiddag te gast in aflevering 32 van de talkshow van Voetbal International. Met de onlangs gestopte verdediger gaan we uiteraard uitgebreid in op de kraker tussen Ajax en AZ van zondagmiddag. De door Kees Jansma gepresenteerde show begint om 16.00 uur.

Stelling: Klaassen hoort in de basis van Oranje thuis

Ajax triomfeerde met 2-0 in de Johan Cruijff Arena, waardoor het officieus kampioen werd. Voor AZ kan de nederlaag weleens fataal blijken te zijn in de strijd met PSV om de tweede plek. Tijdens het eerste blok schuift naast Vlaar ook Ajax-watcher Freek Jansen aan. Zij zullen het onder meer hebben over de topvorm van Davy Klaassen, die zondag beide Ajax-goals voor zijn rekening nam. Onze bijbehorende stelling luidt: 'Klaassen hoort in de basis van Oranje thuis.'

Poll (gesloten) Klaassen hoort in de basis van Oranje thuis
  • 67% Eens (684 stemmen)
  • 33% Oneens (339 stemmen)

In deel twee van de uitzending bespreken we met AZ-watcher Simon Zwartkruis de situatie bij de Alkmaarders, die dit seizoen uitstekend presteerden tegen Feyenoord en PSV, maar liefst drie keer verloren van Ajax. 'PSV is zeker van de tweede plaats in de Eredivisie', luidt de stelling die we aan zullen vliegen.

Poll (gesloten) PSV is zeker van de tweede plaats in de Eredivisie
  • 55% Eens (570 stemmen)
  • 45% Oneens (470 stemmen)

Rode draad in de uitzending is de loopbaan van Vlaar, die op 10 februari bekendmaakte per direct te stoppen. De voormalige speler van Feyenoord en Aston Villa kwam in september voor het laatst in actie in de Champions League-voorronde tegen Dinamo Kiev. Daarna hield aanhoudend blessureleed hem aan de kant.

Vlaar kwam in clubverband tot 364 officiële duels en nam afscheid met één KNVB-beker (2008, Feyenoord) en twee Europese titels met Jong Oranje. Op het WK 2014 was de verdediger vermoedelijk op z'n best. Vlaar voelde zich als een vis in het water in het systeem van Louis van Gaal en had met het neutraliseren van menig topspits een groot aandeel in de bronzen plak.

Vlaar over toekomst: 'Ik blijf bij AZ en ga mijn trainersdiploma's halen'

De talkshow van VI wordt elke maandag vanaf 16.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Voetbal International, dat 128.000 abonnees telt en maandelijks ruim twee miljoen kijkers trekt. Ook is de show live te volgen via de app en (mobiele) website van VI.

App-update
Om de online talkshow goed te kunnen bekijken via de VI-app is het belangrijk dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Bekijk in de App Store voor Android of iOS of je de nieuwste versie op je telefoon hebt. In de nieuwe app is ook een aantal bugfixes toegepast.

Bekijk hier de uitzending van vorige week:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.