Vlaar (35) zet per direct punt achter loopbaan

Reacties

Ron Vlaar heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De 35-jarige verdediger voelt zich door fysieke klachten genoodzaakt te stoppen. Dat meldt AZ woensdagmiddag. De gesprekken over een nieuwe rol lopen.

Vlaar (35) zet per direct punt achter loopbaan
© Pro Shots

Vlaar had nog een contract tot medio 2021 bij AZ, maar heeft zijn laatste wedstrijd voor de Alkmaarders dus al gespeeld. De voormalig speler van Feyenoord en Aston Villa kwam in september voor het laatst in actie in de Champions League-voorronde tegen Dinamo Kiev. Sindsdien kwam de routinier door aanhoudend blessureleed niet meer in actie. Het is nu dus reden om het voor gezien te houden.

Daarmee komt er een einde aan een lange en rijke loopbaan. Vlaar maakte in 2005 zijn debuut voor AZ en maakte een jaar later al de overstap naar Feyenoord, waar hij uitgroeide tot vaste waarde. De twintigjarige verdediger had zijn debuut als international toen al gemaakt. Bondscoach Marco van Basten gooide hem eind 2005 voor de leeuwen tegen Tsjechië en Italië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooral die tweede interland bleef Vlaar door zijn ongelukkige rol nog lang achtervolgen, maar het weerhield hem er niet van een gewaardeerde verdediger te worden. Het leverde hem in 2012 een transfer naar Aston Villa op. Het hoogtepunt van zijn loopbaan volgde in de zomer van 2014, waar Ron Beton een rots in de branding was op het bronzen WK in Brazilië.

Daarna ging de loopbaan van Vlaar mede door blessures bergafwaarts, maar de 32-voudig international hield het na zijn terugkeer bij AZ in 2015 uiteindelijk nog ruim vijf jaar vol. Nu heeft hij de strijd tegen de fysieke ongemakken opgegeven. Vlaar kwam in clubverband tot 364 officiële duels en neemt afscheid met één KNVB-beker (2008, Feyenoord) en twee Europese titels met Jong Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer R. Vlaar
Meer over R. Vlaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.