Vlaar plakt er nog een jaar bij AZ aan vast en benoemt belangrijke uitdaging

Reacties

Ron Vlaar heeft zijn aflopende contract met AZ met één seizoen verlengd tot halverwege 2021. De 35-jarige verdediger gaat daarmee zijn achtste seizoen (over twee periodes) bij de Alkmaarders in.

Vlaar plakt er nog een jaar bij AZ aan vast en benoemt belangrijke uitdaging
© Pro Shots

'Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan', zegt Vlaar op de clubsite van AZ.

Afgelopen seizoen werkte Vlaar in totaal twintig officiële duels af voor de club die in de afgebroken competitie als tweede eindigde. Vaak vormde hij een koppel met Stijn Wuytens, die onlangs bekendmaakte zijn aflopende verbintenis niet te verlengen.

In de afgelopen jaren kampte Vlaar meermaals met pijntjes. 'Wat betreft mijn lichaam zijn we op zoek naar perfectie en ik denk dat we daar heel dichtbij zitten. Dat hebben we dus nog niet voor elkaar gekregen. Daarin ligt dus zeker een uitdaging, maar ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen.'

Vlaar doorliep de jeugdopleiding van AZ en vierde ook zijn debuut als prof bij de Alkmaarders. Na periodes bij Feyenoord en Aston Villa vierde de 32-voudige Oranje-international in 2015 zijn rentree bij de landskampioen van 1981 en 2009.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.