AZ-directeur Huiberts: 'Wuytens gaat voor buitenlands avontuur'

Reacties

Stijn Wuytens gaat zijn aflopende contract bij AZ niet verlengen. De dertigjarige centrumverdediger kon bijtekenen tot medio 2022, maar legde de aanbieding naast zich neer.

AZ-directeur Huiberts: 'Wuytens gaat voor buitenlands avontuur'
© Pro Shots

'Stijn heeft aangegeven voor een buitenlands avontuur te willen gaan', bevestigt technisch directeur Max Huiberts. Wuytens kwam in 2016 van Willem II naar AZ en speelde 143 officiële wedstrijden voor de Alkmaarse club. Daarvoor speelde de Belgische linkspoot bij Germinal Beerschot Antwerpen, De Graafschap en PSV.

AZ gaat niet halsoverkop op zoek naar een vervanger. 'Vooralsnog vangen we het intern op', aldus Huiberts. 'De situatie waarin we met zijn allen zitten vanwege de coronacrisis, vraagt ons creatief te denken. Bovendien is er geen acuut probleem op de positie van Stijn. Tijdens zijn blessureperiodes heeft Teun Koopmeiners het prima gedaan op die plek en we hebben Joris Kramer ook nog in huis.'

Met een rechtsbenige centrale verdediger, routinier Ron Vlaar (35), is AZ nog in gesprek over een nieuw contract van één jaar. Daarnaast is Pantelis Hatzidiakos op de weg terug. De Griekse international liep eind november vorig jaar een zware knieblessure op. Twee weken geleden keerde hij terug op het trainingsveld voor individuele oefeningen. Begin dit jaar verlengde Hatzidiakos zijn contract tot medio 2024.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.