Tweede opeenvolgende promotie voor Vlaar bij AZ

Reacties

Ron Vlaar is vanaf volgend seizoen assistent-trainer bij Jong AZ. De ex-verdediger met 32 interlands achter zijn naam schuift door vanuit het hoogste jeugdelftal. Vorig jaar maakte Vlaar ook al een stap als assistent.

Tweede opeenvolgende promotie voor Vlaar bij AZ
© Pro Shots

Hij begon in 2021 als assistent-trainer van AZ Onder-17 en assisteerde dit seizoen Jan Sierksma bij het hoogste jeugdelftal. Het werd een bijzonder seizoen, met de Youth League-winst als bekroning. Het was al eerder bekend dat Sierksma de nieuwe trainer van Jong AZ werd, de Alkmaarders maakten maandag bekend dat Vlaar ook naar de beloften gaat. Dijar Kasim blijft eveneens aan als assistent.

Jong AZ eindigde afgelopen seizoen als elfde in de Keuken Kampioen Divisie. Daarmee was de club de succesvolste beloftenploeg van het seizoen. Jong Aja (dertiende), Jong PSV (veertiende) en Jong FC Utrecht (twintigste) eindigden onder Jong AZ.

Michael van Zijtveld volgt Sierksma op als trainer van AZ Onder-18 en hij krijgt met Ramon Leeuwin eveneens een ex-verdediger als assistent. De 35-jarige verdediger, die nog steeds actief is op de amateurvelden, was na zijn afscheid als prof al bij de AZ-jeugdopleiding betrokken. Ex-prof Nick van der Velden coacht volgend seizoen AZ Onder-16.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.