Steijn gooit opstelling Ajax noodgedwongen toch weer om

Reacties

Ajax-coach Maurice Steijn heeft noodgedwongen voor enkele nieuwe namen gekozen in de basisopstelling van Ajax tegen AZ. Zo mogen Jakov Medic en Amourricho van Axel Dongen starten. Silvano Vos keert ondertussen terug. Josip Sutalo en Steven Berghuis ontbreken.

Steijn gooit opstelling Ajax noodgedwongen toch weer om
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AZ
AZ

Sutalo en Berghuis zijn volgens Ajax niet fit genoeg om te spelen en zitten ook niet op de bank. Berghuis kampt met een spierblessure. Daarom mogen Medic en Van Axel Dongen aan de bak. De verwachting is dat Steven Bergwijn als nummer 10 zal opereren, waardoor Van Axel Dongen waarschijnlijk links voorin mag opdraven.

Vos moest donderdag vanuit Amsterdam toekijken hoe Ajax met 1-1 gelijkspeelde op bezoek bij AEK Athene. De achttienjarige jongeling was geschorst voor dat duel en kreeg van Steijn de ruimte in Nederland achter te blijven, verzorgd te worden op De Toekomst en in plaats van mee te reizen naar Griekenland wat rust te pakken na drukke weken. Vos vervangt tegen AZ Benjamin Tahirovic. Kenneth Taylor is eveneens opgesteld op het middenveld.

Steijn kiest achterin bovendien opnieuw voor de donderdag nog zo bekritiseerde Gastón Ávila (foto). De Argentijn grossierde donderdag in balverlies en maakte naast de ook al onzeker ogende Josip Sutalo lang niet altijd een betrouwbare indruk, al benadrukte Steijn juist dat de linkspoot ook dingen goed deed. Vanaf de aftrap zal moeten blijken of Ávila opnieuw in het centrum start of dat Steijn de naar linksback verhuisde Jorrel Hato naast Medic zet.

In de voorhoede hoopt Ajax op bevliegingen van Carlos Forbs en Brian Brobbey, die volgens de coach van Ajax steeds beter wordt.

AZ
Bij AZ is Riechedly Bazoer tegen zijn oude club terug van blessureleed. Hij start centraal achterin. Verder houdt coach Pascal Jansen vast aan de overige tien namen die donderdag met 1-0 wonnen in de Conference League van Legia Warschau. Ook topschutter Vangelis Pavlidis is dus van de partij.

Bekijk hier de hele opstellingen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Meer G. Ávila
Meer over G. Ávila
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.