Ajax - AZ

1 - 2
Expected goals0.2 - 2.1

AZ is de nieuwe koploper in de Eredivisie dankzij 1-2 winst in de uitwedstrijd tegen Ajax. AZ is één punt vrij van PSV aan de top van de ranglijst PSV heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. Ajax staat op de zestiende plaats. Het bezoekende team nam de leiding kort voor de rust toen Vangelis Pavlidis scoorde, op aangeven van Mayckel Lahdo. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Dani de Wit en bouwde de voorsprong uit na een assist van Sven Mijnans. Branco van den Boomen milderde de score voor Ajax in de 73ste minuut. Maar Ajax was niet in staat om meer te scoren, dat bracht de uiteindelijke score op 2-1. Dat betekent dat AZ al eighth wedstrijden ongeslagen is. Het was de vijfde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Ajax. In de laatste vijf wedstrijden heeft Ajax twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl AZ vier overwinningen en één gelijkspel heeft. De volgende wedstrijd voor Ajax is uit tegen Utrecht. De teams staan op zondag 22 oktober om 12.15 uur tegenover elkaar. AZ neemt het zaterdag 21 oktober om 21.00 uur thuis op tegen Heerenveen.