Ajacied Van Axel Dongen bespreekt 'pijnlijk' basisdebuut en spoort fans aan

Reacties

Amourricho van Axel Dongen beleefde zondag weinig plezier aan zijn basisdebuut bij Ajax tegen AZ. De negentienjarige aanvaller viel met een blessure uit en liet maandag weten zich te gaan concentreren op zijn revalidatie.

Ajacied Van Axel Dongen bespreekt 'pijnlijk' basisdebuut en spoort fans aan
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
AZ
AZ

Het is nog niet bekend hoe lang Van Axel Dongen uit de roulatie zal zijn. De jonge vleugelspits verliet het veld kort voor de pauze na een tackle van AZ-verdediger Yukinari Sugawara en werd na een behandeling op het veld vervangen door Georges Mikautadze.

Voor Van Axel Dongen, die al een verleden heeft met verschillende blessures, is zijn nieuwe kwetsuur weer een volgende tegenvaller. Ruim een jaar geleden liep hij in een duel van Jong Ajax een gescheurde enkelband op. 'Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel', verklaart Van Axel Dongen op zijn Instagram-account.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit overkomt mij voor de zoveelste keer, maar dit keer op een moment waarop ik het niet had verwacht. Ik heb zo lang op dit moment gewacht en het was nu eindelijk zover: in een bomvolle Johan Cruijff Arena starten. Dan is het enorm teleurstellend om er geblesseerd uit te gaan. Wanneer ik weer terug ben, ga ik alles geven op het veld', aldus Van Axel Dongen.

De tiener gelooft in betere tijden voor Ajax, de huidige nummer zestien in de Eredivisie. 'We gaan door een moeilijke fase, maar we hebben jullie (de fans van Ajax, red.) nodig om terug te keren op het niveau waar we horen. En vergeet niet: God geeft zijn zwaarste gevechten aan zijn sterkste soldaten', schrijft Van Axel Dongen. Ajax hervat de Eredivisie na de interlandperiode op zondag 22 oktober in Stadion Galgenwaard tegen hekkensluiter FC Utrecht.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
31
9
5
17
41-65
-24
32
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.