Van Axel Dongen na mislukt basisdebuut op de weg terug bij Ajax

Reacties

Amourricho van Axel Dongen heeft zijn comeback gemaakt op het trainingsveld van Ajax. De negentienjarige buitenspeler is bijna anderhalve maand uit de roulatie geweest nadat hij een blessure had opgelopen tijdens zijn basisdebuut voor Ajax.

Van Axel Dongen na mislukt basisdebuut op de weg terug bij Ajax
© Pro Shots

In de verloren thuiswedstrijd tegen AZ (1-2) koos toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn voor Van Axel Dongen in de basisopstelling, het was zijn eerste basisplaats in de Eredivisie. Zijn wedstrijd duurde slechts 41 minuten, hij raakte geblesseerd na een tackle van AZ-verdediger Yukinari Sugawara.

Inmiddels komt de flankspeler, die vlak voor het begin van het nieuwe seizoen zijn contract tot medio 2027 verlengde, dichter bij een rentree. Hij speelde tot dusver zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, in het tweede elftal staat de teller op 24 duels en vier doelpunten. Bij het eerste elftal, waar met John van 't Schip inmiddels een andere trainer voor de groep staat, scoorde Van Axel Dongen nog niet.

Met de aanstaande terugkeer van Van Axel Dongen is de flank van Ajax weer wat beter bezet, de zoektocht naar een middenvelder gaat door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.