Tegengoals bij de vleet voor Ajax: deze eeuw ging het twee keer nóg slechter

Reacties

Ajax en de nul houden is geen succesvolle combinatie dit seizoen, met 39 tegentreffers doen de Amsterdammers het slechter dan het gros van de andere Eredivisie-clubs. Ajax wacht dit jaar nog op een clean sheet in de Eredivisie, slechts twee keer eerder deze eeuw zette de club een slechtere reeks neer.

Tegengoals bij de vleet voor Ajax: deze eeuw ging het twee keer nóg slechter
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

De laatste keer dat Ajax de nul hield in een competitiewedstrijd was op 25 november 2023, toen er in eigen huis met 5-0 gewonnen werd van Vitesse. Inclusief de overige competities wacht Ajax nu al dertien wedstrijden op een defensief foutloze wedstrijd, in de Eredivisie gaat het om negen wedstrijden op rij met minimaal één tegentreffer.

Tegen NEC wil Ajax voorkomen dat het in de dubbele cijfers terechtkomt. De laatste keer dat Ajax in minimaal tien opeenvolgende competitieduels een doelpunt incasseerde, was tussen april en oktober 2011. Onder trainer Frank de Boer stond de defensie van Ajax in veertien opeenvolgende wedstrijden een doelpunt toe.

'De vloek' begon toen op 17 april 2011, uitgerekend tegen NEC. Lasse Schöne scoorde toen al vroeg namens de Nijmegenaren, het duel werd uiteindelijk wel gewonnen door Ajax. Pas op 29 oktober 2011 kreeg Ajax het voor elkaar om weer eens de nul te houden, op bezoek bij Roda JC Kerkrade werd het 0-4. Tussen die duels in was er natuurlijk wel genoeg reden voor een feestje, Ajax werd ondanks de tegengoals in opeenvolgende duels landskampioen ten koste van FC Twente.

Voor de slechte reeks in 2011 ging het voor Ajax ook niet goed tussen november 2007 en januari 2008, toen onder Adrie Koster in tien opeenvolgende wedstrijden de nul niet werd gehouden. Ajax kan zondagmiddag tegen NEC de reeks doorbreken, anders komen de Amsterdammers voor de derde keer deze eeuw in de dubbele cijfers als het gaat om tegendoelpunten in opeenvolgende duels.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.